Dit zijn de vijf beste launchers voor je Android toestel

Als je een Android toestel hebt, ben je behoorlijk vrij in het bepalen van hoe het systeem eruit ziet, hoe je alles wilt organiseren en hoe je interacteert met je apps. Daarvoor kun je namelijk een launcher gebruiken en je zult merken dat je in de Google Play Store behoorlijk wat verschillende launchers kunt vinden. Om je tijd en moeite te besparen, hebben we de vijf beste voor je op een rijtje gezet.

Nova Launcher

Als eerste hebben we op de lijst Nova Launcher. Dit is waarschijnlijk de bekendste launcher en daar is ook een reden voor. Het is namelijk zo’n beetje de beste app om Android helemaal naar je hand te zetten en te customizen. Zo vind je bijvoorbeeld duizenden icoon thema’s en kun je helemaal uit je dak gaan met kleuren. Verder kun je je widgets organiseren en je apps zelfs halverwege het standaard rooster plaatsen als je daar zin in hebt. Kortom, als je het kunt bedenken, kun je het waarschijnlijk doen met Nova.

Nova Launcher

Action Launcher

Ook Action Launcher geeft je behoorlijk wat vrijheid als het aankomt op customizen. Gebruik de Quicktheme feature om bijvoorbeeld je thema automatisch aan te passen aan je achtergrondfoto of ga met de Quickbar aan de slag om apps en snelkoppelingen toe te voegen aan je Google zoekbalk. Verder kunnen je dingen doen als apps hernoemen en iconen veranderen. Ook kun je het zo instellen dat je de widget van een app krijgt als je erover naar boven swipet. Z kun je bijvoorbeeld even snel een mailtje inkijken, zonder daadwerkelijk de app te openen.

Action Launcher

Evie Launcher

Dan hebben we de Evie Launcher. Deze blinkt vooral uit om zijn lichtheid, wat altijd fijn is voor je toestel. De app komt met redelijk wat handige features, zoals Universal Search. Hiermee kun je op één plek al je apps doorzoeken en hoef je niet meer te pielen. Verder kun je zoekresultaten meteen omzetten in een snelkoppeling en natuurlijk kun je ook van alles aan het uiterlijk van het systeem aanpassen, zoals de iconen en je layout. Ze geloven dat iedereen uniek is en dat je toestel dat ook zou moeten zijn.

Evie Launcher

Microsoft Launcher

Ook Microsoft Launcher is een lichte app om je toestel eens aan te pakken. Uiteraard kun je aan de slag met de look van het systeem om er iets persoonlijks van te maken. Fijn aan de launcher is dat je ook de gestures kunt aanpassen en bijvoorbeeld ervoor kunt kiezen om met een dubbele tap je toestel te ontgrendelen. Als je een pc hebt, kun je ook makkelijk je foto’s van je smartphone naar je computer krijgen. Ook kun je naadloos doorwerken op je computer aan een Office 365 document door je telefoon te koppelen aan je pc.

Microsoft Launcher

ZenUI Launcher

Als laatste hebben we nog ZenUI voor je. Deze is van Asus en zorgt voor zen op je toestel. De app helpt je namelijk om je smartphone zo efficiënt en intuïtief mogelijk te kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld bij elkaar horende apps automatisch laten groeperen met Smart Group. En terwijl je bezig bent met het customizen van je achtergrond, letterypes en thema’s, kun je telkens even naar een live sneak preview kijken, voordat je een beslissing maakt.

ZenUI Launcher

Mocht je overigens aan de slag willen met Google’s Pixel Launcher, maar heb je geen Pixel toestel, dan hebben we goed nieuws voor je. Waar je eerst moest pielen met een omweg, kun je sinds kort de Rootless Pixel Launcher gewoon in de Play Store vinden om te kunnen genieten van de Pixel ervaring.

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf beste launchers voor je Android toestel
Sluiten