Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 10 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze motorfiets sneuvelde in Babylon A.D., maar is weer uit de dood opgestaan

Iedereen houdt van een mooie achtervolgingsscène met onrealistisch spannende stunts. In de Fast and Furious reeks is het smullen van snelle auto’s die de meest wonderbaarlijke dingen doen en in Babylon A.D. mocht de Yamaha R1 zijn kunsten vertonen. Stunts eisen echter hun tol en het lot van de R1 was om in de laatste scène vernietigd te worden. Als een ware Lazarus is hij echter weer uit de dood opgestaan, dankzij zijn maker Ludovic Lazareth.

Leven na Babylon A.D.

Na zijn opstanding heeft de Lazareth Yamaha R1 wel een iets ander uiterlijk gekregen. Maar dat is niet zo raar. Wanneer mensen in films en series weer uit de dood opstaan, zijn ze meestal ook niet meer helemaal hetzelfde. Lazareth hield de carrosserie en motor als basis en besloot hiermee een nieuwe motorfiets te creëren en zeker geen genoegen te nemen met wat al bestaat. Het project geeft hij de naam ‘Back to the future’.

Lazareth Yamaha R1
Lazareth Yamaha R1

Koolstofvezel carrosserie en uitlaat

Aan de voor- en achterkant is de Lazareth R1 uitgerust met een enkele swingarm. Verder heeft de motorfiets Daytona velgen en deflectoren, welke de radiale symmetrie van het voertuig versterken. De achtervering is iets gekanteld, zodat deze een meer horizontale positie krijgt in het verlengde van de uitlaat. De uitlaat is verder net zoals de carrosserie gemaakt van koolstofvezel. Ook is de uitlaat voorzien van geïntegreerde remlichten. Het is een model dat Lazareth tien jaar geleden al bedacht, maar voor de R1 heeft gemoderniseerd.

Meer informatie Lazareth Yamaha R1

Als je geïnteresseerd bent in de motor, kun je contact opnemen via de Lazareth website. De motor zou zo’n 45.500 euro kosten. De website is wel in het Frans, dus je kunt meteen je Franse kunsten laten zien. Als je die niet hebt, zullen ze vast ook wel Engels verstaan.

Motoren zijn vooral bedoeld om lekker hard op te racen. Tegenwoordig komen ze echter met allerlei extra kunstjes. Zo heeft Honda er één gemaakt die zelf kan balanceren en komt de MOTOROiD van Yamaha zelf naar je toe rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lazareth

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze motorfiets sneuvelde in Babylon A.D., maar is weer uit de dood opgestaan
Sluiten