Mark Hofman
Mark Hofman Games 16 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

League of Legends breidt uit met geanimeerde serie, fighting game en meer

Het universum van League of Legends gaat een heel stuk groter worden. Tijdens het tienjarige jubileum van de game onthulde ontwikkelaar Riot Games onverwachts een hele rits aan nieuwe dingen die gekoppeld zijn aan dat universum.

Van een gloednieuwe game tot aan League of Legends voor Mobile en van een eigen animatieserie tot aan een card game: Riot Games deed alles behalve rustig aan gisteravond. Daarom is het goed om alle zaken even voor je op een rijtje te zetten. Dit is er nieuw in het universum van League of Legends.

Een fighting game

Riot Games onthulde eerder al dat het bezig was met een fighting game, maar kwam gisteravond pas echt met details aanzetten. Alhoewel, details is wellicht een groot woord. We weten op dit moment dat ‘Project L’ een 2D fighting game is die voorzien is van personages uit League of Legends.

Dat is dan ook het enige wat we te weten zijn gekomen. Volgens Riot Games is Project L in een vroeg stadium van de ontwikkeling en het duurt dus wel even voor we meer over het spel te horen krijgen. Over het spelen van de game niet gesproken.

League of Legends animatieserie

Dat Riot weet hoe ze een animatie moeten maken is in de afgelopen tien jaar wel duidelijk geworden. De ontwikkelaar bracht regelmatig geanimeerde filmpjes en muziekvideo’s uit die kwalitatief gezien niets te kort kwamen. Daar gaat het bedrijf overduidelijk meer mee doen, want het komt met een eigen animatieserie die zich afspeelt in de ‘League’.

De serie krijgt de naam Arcane, wordt binnen de muren van Riot geanimeerd en zal vanaf volgend jaar te zien zijn.

Mobiele versie van Teamfight Tactics

Teamfight Tactis is in een aantal maanden tijd uitgegroeid tot de populairste game-modes in heel League of Legends. De auto-battler krijgt een geheel eigen smartphone versie en zal, net als de animatieserie, begin volgend jaar het daglicht vinden.

Daarbij heeft Riot ook gemeld dat Teamfight zowel op PC als mobiel voorzien worden van een geheel nieuwe structuur. Ook worden er iedere drie tot vier maanden nieuwe champions en abilities verwacht.

Een League of Legends card game

League of Legends zal direct in de voetstappen van kaartspellen als Hearthstone en The Elder Scrolls: Legends gaan staan. Riot introduceerde gisteravond de game Legends of Runeterra, wat simpelweg een gratis CCG is die zowel op de PC als op mobiel te spelen is vanaf 2020.

Meer informatie volgt.

Een e-sports management game

League of Legends is een van de grote e-sports titels waar veel teams gaan voor glorie en prijzen. De game is volle bak aanwezig tijdens dit soort wedstrijden, maar voor sommige mensen kan er nooit genoeg e-sports zijn. Daarom introduceert Riot de game League of Legends Esports Manager en het is exact wat je denkt.

Het gaat om een spel waarbij je een eigen pro League team in handen krijgt en deze moet gaan managen. De game zal gelanceerd worden met ondersteuning voor de Chinese LPL in 2020 en zal vervolgens, hopelijk, ook uitbreiden naar andere regionale leagues.

Een League of Legends mysterie

Naast alle bekende, bovenstaande, zaken heeft Riot gisteravond ook nog een mysterie de wereld in geholpen. De ontwikkelaar komt met ‘project F’. Dit project wordt beschreven als een early development project dat zich richt op de mogelijkheden om als speler, samen met je vrienden, de wereld van Runeterra te doorkruizen.

Riot introduceerde naast dit alles ook de mobiele versie van League of Legends zelf. Daar lees je hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
League of Legends breidt uit met geanimeerde serie, fighting game en meer
Sluiten