Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 19 nov 2019

League of Legends krijgt officiële Nederlandse competitie

Onlangs werd in Parijs nog het grote toernooi van League of Legends gehouden, waar een Chinees team er met de prijzenpot vandoor ging voor de ogen van duizenden fans. Dat wil je natuurlijk als Nederlander ook. Gelukkig komt er nu een officiële Nederlandse competitie wat de eerste stap is naar rijkdom en roem.

De zogenaamde Dutch League van League of Legends moet begin volgend jaar van start gaan en biedt een prijzenpot van zo’n 25.000 euro. Belangrijker is echter dat de winnaar van de competitie zich kwalificeert voor de Europese Masters, waarin het echte geld valt te scoren.

League of Legends-competitie van start
De Dutch League wordt georganiseerd door het Belgische 4Entertainment, die de competitie in samenwerking met ontwikkelaar Riot Games opzet. Vanaf 18 november kunnen teams zich inschrijven en vanuit die inschrijving worden er uiteindelijk zes teams geselecteerd. En het moet ook echt een lange termijn-verhaal gaan worden. Want in de jaren 2021 en 2022 worden er al extra plekken in het vooruitzicht gesteld. Wellicht dat de prijzenpot dan ook meegroeit.

Het is overigens ook mogelijk om je als Nederlands team in te schrijven voor de Belgische competitie en vice versa. Het is dan uiteindelijk aan de organisator of te bepalen wie waar gaat spelen. De eerste wedstrijden moeten beginnen op 20 januari voor de Belgische competitie. Die in Nederland komen een dag later op 21 januari en zijn dan live te volgen via Twitch.

Mocht je niet worden uitgenodigd, dan kun je met je team mee doen aan de Open Tour, waar ook nog een prijzenpot van 10.000 euro is te verdienen en waarin je kan aantonen het jaar daarop wel mee moet doen in de competitie. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
League of Legends krijgt officiële Nederlandse competitie
Sluiten