Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 okt 2019

League of Legends: Wild Rift komt naar console en de smartphone

League of Legends is nog altijd één van de meest gespeelde games wereldwijd. De game is nu enkel nog te spelen op de pc, maar daar komt binnenkort verandering in. De game komt namelijk ook naar de spelcomputer en de smartphone.

Het gaat daarbij om de game League of Legends: Wild Rift en dat moet volgens de ontwikkelaar een game zijn die kan bestaan naast de huidige pc-versie.

Maak kennis met League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift is nog altijd een MOBA-game, waarbij het draait om het vechten met helden in een grote arena en via tactieken de tegenstander te verslaan. Toch zal de game niet crossplay gaan werken met de pc-versie. Zo wordt er gebruik gemaakt van een andere controloptie. Het moet meer gaan voelen als een twinstick actiegame, waarbij de potjes een stuk vlotter kunnen worden afgelegd. Volgens de ontwikkelaar kan een potje tussen de 15 en 20 minuten duren. Dat is een stuk minder dan de pc-versie, waarbij je voor elk potje minimaal een half uur uit moet trekken. Hieronder zie je de game in actie.

Daarmee voldoet ontwikkelaar Riot Games waarschijnlijk aan de wens van de Chinese uitgever Tencent, wat inmiddels wel het grootste gamesbedrijf ter wereld genoemd kan worden met de mobiele versies van verschillende populaire games in zijn portfolio. Zo bracht het onlangs nog Call of Duty: Mobile uit, wat eigenlijk in één klap een groot succes was. De kans is groot dat hetzelfde gaat gebeuren met League of Legends: Wild Rift. Er zijn momenteel al een paar alternatieven op de game op de smartphone en die zijn met name in de Aziatische landen enorm populair. Toch kan League of Legends: Wild Rift er voor zorgen dat het feest alleen maar groter wordt.

League of Legends: Wild Rift op de smartphone (Bron: Riot)

De game moet in 2020 verschijnen op de smartphones, waarbij er binnenkort een pre-registratie geopend gaat worden op Google Play. Een datum voor de console-versie is er nog niet. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
League of Legends: Wild Rift komt naar console en de smartphone
Sluiten