Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 17 feb 2017

Learn from the best: Pixar biedt een cursus storytelling gratis aan op internet

Niet dat we alles kunnen generaliseren, maar iedereen wil toch een verhaal als Toy Story, WALL-E en Monsters University bedenken? Hiervoor zul je echter wel in de hoofden van Pixar’s creatieven moeten duiken. Het komt dan ook goed uit dat Pixar een gratis online cursus storytelling, ‘The Art of Storytelling’, voor je klaar heeft staan.

Cursus storytelling: ‘The Art of Storytelling’

Pixar, onderdeel van Disney, heeft hiervoor de handen geschud met de Khan Academy om hun expertise te delen. Op internet moet immers alles vrij toegankelijk zijn en gaat het erom dat we kennis met elkaar delen, right?!

Leer van alle Pixar-experts

Leer van de besten en duik in de hersenspinsels van Monsters, Inc. regisseur Pete Docter, Brave regisseur Mark Andrews en Ratatouille animator Sanjay Patel. De cursus ‘The Art of Storytelling’ vind je hier.

Uiteindelijk zal de cursus uit zeven lessen bestaan, waarvan de eerste nu online staat. De andere lessen zullen gedurende dit jaar online worden gezet. Houd de de site van Khan Academy dus goed in de gaten en zet ‘m op. Wie weet zien we jouw creatieve hersenspinsels binnen de kortste keren op het witte doek. Wil jij trouwens de beroemde Pixar-lamp op je bureau terugzien? Dat kan!

The Next Web

Reageer op artikel:
Learn from the best: Pixar biedt een cursus storytelling gratis aan op internet
Sluiten