Leeo is een lamp, rook- en koolstofmonoxidemelder die ingrijpt als jij van huis bent

Als er niemand thuis is, is het lastig om in de gaten te houden wat er met je huis gebeurt. Je rookmelder kan nog zo hard gillen, maar de buren merken het vaak pas als de vlammen al uit het dak komen. Als je dit eerder wilt merken zijn er een paar opties. Je kunt de slimme Nest Protect installeren, maar dan moet je ook je rookmelders vervangen voor die van Nest. Als je geen nieuwe rookmelders wilt kopen is de Leeo Smart Alert Nightlight het alarm voor jou. Simpel gezegd is de Leeo een alarm voor alarmen. Dat klinkt een beetje dubbelop, maar het is ontzettend handig.

 
De Leeo Smart Alert let op het huis terwijl jij weg bent. Je steekt ‘m in het stopcontact, verbindt ‘m met Wifi in je huis en vervolgens met je iPhone of Android-phone. Leeo luistert voor alarmen van rook- en koolstofmonoxidemelders. Zodra deze afgaan heeft-ie door dat het fout zit en laat dit zowel aan jou als aan de alarmdiensten weten. Voordat het uit de hand loopt ben je dus al op de hoogte. Je kunt ook een lijst met contacten invoeren als je bijvoorbeeld liever hebt dat de buren even gaan kijken. Naast een alarm is Leeo ook een lamp. Hier zul je meer van merken aangezien je rookmelder hopelijk niet dagelijks afgaat. De lamp is vrij fel, maar met de ring aan de buitenkant kun je ‘m gemakkelijk dimmen. Als je nog meer sfeer wilt kun je ‘m ook in één van de zestien miljoen kleuren laten schijnen.

 
Dit multifunctionele apparaat wordt verkocht voor omgerekend 77,50 euro. De Leeo is er alleen nog voor de Amerikaanse markt, waardoor-ie de verkeerde stekker voor Nederland heeft. De makers zijn momenteel wel al bezig om Leeo ook in Europa te introduceren. Kun je niet wachten? Dan kun je ‘m ook met een reisstekker in het stopcontact steken. Hopelijk zul je ‘m nooit echt nodig hebben, maar het is fijn om te weten dat er op je huis wordt gelet. Bestel de Leeo hier.

Reageer op artikel:
Leeo is een lamp, rook- en koolstofmonoxidemelder die ingrijpt als jij van huis bent
Sluiten