Leer aan de hand van deze elf quotes hoe Elon Musk denkt

Als er iemand actief is is het Elon Musk wel. Hij was mede-oprichter van PayPal en leidt nu zowel SpaceX als Tesla. En onlangs heeft hij plannen gelanceerd voor Hyperloop, dat is een goedkope en snelle manier van transporteren. Alles wat Elon maakt lijkt wel direct uit een futuristische film te komen. Hij wordt ook wel één van de slimste mensen van dit tijdperk genoemd. Het mooie is ook nog dat Ellon dit allemaal voor ons doet; de mensheid. Hij is van mening dat we alleen samen de toekomst vorm kunnen geven en deelt daarom ook graag zijn kennis. En onder deze kennis vallen ook zijn prachtige quotes die wij voor je hebben opgezocht.

Quotes

 
Over risico: “Mislukken is zeker een optie. Als dingen niet misgaan ben je niet innoverend genoeg.”

Over de toekomst: “Als we naar de toekomst kijken is er een fundamenteel verschil tussen een mensheid die op zoek is naar een manier om in de ruimte te leven en sterren te ontdekken en een mensheid die zich beperkt tot het leven op aarde tot we uiteindelijk uitsterven.”

Over licenties vanuit de overheid: “Bij SpaceX hebben we geen essentiële patenten. Onze grootste concurrentie op lange termijn komt uit China. Als wij patenten zouden publiceren is dat nogal dom. De Chinezen zouden het namelijk gebruiken als een receptenboek.”

 
Over ideeën: “Fysica is een goed kader om vanuit te denken. Dit brengt je gedachten terug naar de fundamentele waarden en van daaruit kun je verder denken.”

Over aannemen (van personeel): “Mijn grootste fout is waarschijnlijk dat ik iemand te veel heb gewogen op zijn talent en niet op zijn persoonlijkheid. Ik denk dat het uitmaakt of iemand een goed hart heeft.”

Over volharding: “Als iets belangrijk is moet je het doen, ook al zijn de kansen dat het lukt klein.”

 
Over ambitie: “De eerste stap is om te bevestigen dat iets mogelijk is. Daarna komt de waarschijnlijkheid vanzelf.”

Over vooruitgang: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat we de mensheid moeten inspireren om beter te begrijpen welke vragen we moeten stellen. Het enige wat zinvol is is om te streven naar een betere collectieve verlichting.”

Over de ervaringen uit zijn jeugd: “Het is opvallend hoeveel dingen er kunnen exploderen. Ik heb geluk dat ik al mijn vingers nog heb.”

 
Over herhaling: “Je moet extra gedreven zijn om het beste te maken wat je kunt maken. Zoek alles wat er mis mee is en probeer dit te fixen. Zoek hierbij negatieve feedback en dan vooral van je vrienden.”

Over motief: “Toen ik van PayPal kwam dacht ik: “Wat zijn de andere problemen waar we in de toekomst van de mensheid tegenaan zullen lopen?” Ik dacht niet vanuit het perspectief: “Wat is de beste manier om geld te verdienen?”

Reageer op artikel:
Leer aan de hand van deze elf quotes hoe Elon Musk denkt
Sluiten