Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 17 mrt 2019

Left 4 Dead krijgt spirituele opvolger in de vorm van Back 4 Blood

In 2008 maakten we kennis met de game Left 4 Dead. Het was een titel die gemaakt werd door Turtle Rock Studios en werd uitgegeven door Valve. Het was een game die met name op Steam goed werd ontvangen. Met maximaal vier spelers liep je door verschillende levels en moest je het opnemen tegen hordes aan zombies. Met name het feit dat je het lekker met vrienden kon spelen, zorgde er voor dat game massaal werd opgepikt. Het was een tijd waarin de coöperatieve ervaring een beetje gestorven was. Inmiddels zijn er veel games die je met je vrienden kunt spelen. Toch krijgt Left 4 Dead nu een spirituele opvolger in de vorm van Back 4 Blood.

Back 4 Blood komt er aan

De game wordt expres geen Left 4 Dead 3 genoemd, omdat de rechten van de serie bij uitgever Valve liggen. Back 4 Blood wordt net als Left 4 Dead gemaakt door Turtle Rock Studios en wordt uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment. Na Left 4 Dead heeft Turtle Rock Studios ook gewerkt aan Evolve. Die game was leuk om mee te beginnen, maar was uiteindelijk op de lange termijn minder interessant en daar wordt inmiddels niks meer mee gedaan. Back 4 Blood zal net als Left 4 Dead een game zijn waarbij je het opneemt tegen zombies en die je coöperatief met je vrienden kunt gaan spelen.

back 4 blood
Left 4 Dead

Hoewel de game nu is aangekondigd, wil de ontwikkelaar nog niet veel over de game vertellen. Dat betekent dat het waarschijnlijk een hele tijd gaat duren voordat de game daadwerkelijk uitgaat komen. Zo is FAQ-pagina van de game zeer summier en zegt het eigenlijk nauwelijks iets. Wel weten we dat het een game gaat zijn waarvoor je gaat betalen en geen free-to-play-titel gaat zijn. Ook zit er een player-versus-player- en een campaign-modus in.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Left 4 Dead krijgt spirituele opvolger in de vorm van Back 4 Blood
Sluiten