Gaming 3 apr 2019 Jelle van Es

Beleef The Legend of Zelda extra speciaal met deze prachtige controller

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is nog altijd één van de belangrijkste en beste games die je op de Nintendo Switch kunt scoren, ook al is de game twee jaar oud. De titel heeft een uitstekende artstijl en die stijl ligt nu aan de basis van een nieuwe controller van het bedrijf PowerA. Zij hebben inmiddels al heel wat andere controllers gemaakt met artstijl van bekende Mario-figuren, maar deze van Zelda is toch wel van een iets hoger niveau.

De Zelda-controller voor de Nintendo Switch

Om gebruik te maken van de controller heb je ten eerste twee batterijen nodig. Vervolgens sluit je de controller via Bluetooth 5.0 aan op je Nintendo Switch, waardoor je de mogelijkheid hebt om draadloos te gamen. Volgens de maker gaan de batterijen zo’n dertig uur mee, waardoor je het hoofdverhaal in Zelda met één volle set zou kunnen uitspelen. Verder is de controller voorzien van alle mogelijkheden die je bij een moderne controller verwacht. Zo trilt hij wanneer het nodig is en maakt hij ook gebruik van motion controls voor games die dat ondersteunen.

Verder heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van twee extra knoppen aan de achterkant, waarbij je op de controller kunt instellen wat die knoppen zouden moeten doen. Op die manier kun je in een vechtgame instellen dat een enkele knop overeenkomt met het tegelijkertijd indrukken van twee andere knoppen. Tegelijkertijd heeft de controller ook zijn beperkingen. Zo ontbreekt de mogelijkheid om Amiibo op de controller te plaatsen en zo in de game in te laden.

Zelda Controller

De controller is nu te pre-orderen en kost dan 49,99 dollar. Als je hem wilt hebben, dan kun je terecht op de website van de maker. Waarschijnlijk zal de controller op een later moment ook bij gamewinkels verkocht worden.

Zelda Controller

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Beleef The Legend of Zelda extra speciaal met deze prachtige controller
Sluiten