Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Tech 28 april 2017

Gaming WANT: herinneringen ophalen aan de legendarische NES

Alhoewel iedereen de afgelopen week over de mini SNES Classic Edition sprak, mag de klassieke NES nooit worden vergeten. Met deze console is het allemaal begonnen. Daarom leek het ons wel een goed idee om voor Gaming WANT herinneringen op te halen aan de legendarische NES.

Ook al stamt de Nintendo Entertainment System (of NES) uit 1983 (in Nederland kwam de console in 1986 uit), we zullen ‘m nooit vergeten. Zelfs de young kids die opgroeien met de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch weten wat de NES is. Super Mario Bros. werd immers geboren, een heldhaftige loodgieter die door iedereen wordt geliefd.

In onderstaande video blikt Pixelcake terug op het gamen van vroeger. Want wat weten nou nog écht van de Nintendo Entertainment System? Een video vol mooie jeugdverhalen, slechte grappig en onvermijdelijke frustraties.

Genoten? Mooi! Dan ben je vast en zeker ook wel benieuwd naar deze drie nostalgische games die in een nieuw jasje zijn gestoken. Denk aan Full Throttle Remastered voor de pc, PS VITA en de PS4 of aan de Ducktales en Darkwing Duck die je nu ook op de PlayStation 4 kunt spelen. Score!

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: herinneringen ophalen aan de legendarische NES
Sluiten