90.000 steentjes: rijd mee in deze gigantische LEGO achtbaan

Ah, de magie van het internet. We kunnen vanuit onze luie stoel de bijzonder creatieve uitspattingen van wildvreemden bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de bizarre gemotoriseerde kinderauto die we onlangs bespraken. Hobbyisten hebben er een motor ingebouwd, waardoor het geval met 64 kilometer per uur rond kan rijden. Toch blijven we vooral fan van LEGO-creaties. Zoals deze gigantische achtbaan.

LEGO achtbaan van 90.000 steentjes

WANT staat er vol mee. Dit keer zijn we weer een schitterend pareltje tegen gekomen. Een handige LEGO-fan genaamd ‘Chairudo’ heeft een complete achtbaan met de plastic bouwsteentjes gebouwd. En wat voor een! In totaal is het spoor 25 meter lang. Dat is vooral impressive als je je bedenkt hoe klein een blokje is.

Lego achtbaan Lego achtbaan Lego achtbaan

90.000 steentjes en 800 uren verder heeft de achtbaanfanaat een prestatie van formaat neergezet. In plaats van wat saaie foto’s en GIFjes krijg je de kans om de achtbaanrit zelf te ervaren. Alsof je een klein LEGO-poppetje bent. Hij heeft namelijk een camera in het karretje gezet, en het eindresultaat op YouTube gezet.

De ‘houten’ achtbaan is geïnspireerd op de El Toro, een achtbaan die je in een Six Flags park in New Jersey kunt vinden. De kans dat je daar ooit terecht komt is klein, maar de video’s in dit artikel laten je het gelukkig beleven alsof je er zelf in zit. Zonder de vervelende kinderen, luidruchtige tieners en peperdure tickets. De grote vraag is nu: hoe kom je aan zoveel bruine steentjes?

Check ook deze op afstand bestuurbare LEGO hot-rod. Wist je trouwens dat jouw oude sets duizenden euro’s waard kunnen zijn? Check in dit artikel of het tijd is om ze van zolder te halen en af te stoffen.

Reageer op artikel:
90.000 steentjes: rijd mee in deze gigantische LEGO achtbaan
Sluiten