Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 jun 2018

Fan bouwt LEGO arcade machine die echt werkt

Soms weten de creaties van fans je omver te blazen, vooral als het om LEGO gaat. De mogelijkheden die de kleurrijke steentjes bieden zijn praktisch eindeloos. Al decennia-lang spelen niet alleen kinderen maar ook volwassenen ermee.

Werkende LEGO arcademachine

Tussendoor even een tip: check de aflevering van The Toys That Made Us over LEGO. Dat is een documentaire-serie op Netflix die op vermakelijke wijze de geschiedenis van specifieke speelgoedmerken vertelt. Erg vermakelijk.

LEGO arcademachine LEGO arcademachine LEGO arcademachine

Daarin zie je ook de meest bizarre bouwwerken voorbij komen. Vandaag kwamen we opnieuw een voorbeeld tegen van een bouwwerk dat je gerust een kunstwerk mag noemen. Een superfan genaamd Helen Sham heeft een Donkey Kong arcademachine gebouwd. Van LEGO.

Het indrukwekkende kabinet is compleet op schaal gebouwd, 1/2 van een echte arcademachine. Daarvoor waren maar liefst 15.000 steentjes nodig. Het resultaat is een bouwwerk van anderhalve meter hoog, bijna dertig kilo zwaar.

Sham had verrassend genoeg slechts zes uur nodig om de machine te ontwerpen. Het bouwen zelf duurde wel een stuk langer: 27 uur. Het blijft echter niet bij een mooi bouwwerkje waar je lang naar kunt staren. De arcademachine werkt namelijk echt.

De LEGO-fan heeft het binnenwerk van een echt arcadekabinet in het bouwwerk verwerkt. Je kunt er dus daadwerkelijk klassiekers op spelen, met werkende knoppen en een beeldscherm. Check het bovenstaande filmpje voor een indrukwekkende demonstratie.

 

Brothers Brick

Reageer op artikel:
Fan bouwt LEGO arcade machine die echt werkt
Sluiten