Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 1 dec 2017

Lego komt met een ARKit-app die je creaties tot leven brengt

In iOS 11 introduceerde Apple ARKit, een framework waarmee ontwikkelaars heel gemakkelijk Augmented Reality-apps kunnen maken. IKEA was een van de eerst bedrijven met een ARKit-app en binnenkort volgt ook speelgoedmaker Lego.

Met Lego AR-Studio komen je creaties tot leven. De app gaat exclusief met iOS 11 werken en ondersteunt zes sets, waaronder Lego City en Lego Ninjango. Hij moet volgende week beschikbaar zijn. Een voorproefje:

Draken, vuur, treinen en meer komen tot leven met Lego

De app kan virtuele Lego-bouwsels als aanvulling op je bestaande set projecteren, maar ook je eigen creaties tot leven laten komen. Denk aan een draak die vuurspuwt, treinen die voorbijrijden en brandweermannen die ineens ‘echte’ brandjes moeten blussen.

Het is mogelijk om foto’s te maken en video’s op te nemen. De app werkt met ARKit en wat wil zeggen dat je een iPhone 6s (of SE) of nieuwer moet hebben. Op de iPad werkt het met de iPad 5 (2017) of de iPad Pro (alle modellen). De app bevat scenario’s voor deze sets, maar die zullen in de weken na release aangevuld worden.

  • LEGO City politiebureau – 60047
  • LEGO City vrachttrein – 60052
  • LEGO City brandweerkazerne – 60110
  • LEGO Ninjago De groene NRG draak – 70593
  • LEGO Ninjago Aarschokmecha – 70632
  • LEGO Ninjago Destiny’s Bounty – 70618

Meer toepassingen ARKit

Benieuwd naar meer toepassingen van ARKit? Bekijk dan de app IKEA Place eens. Hiermee kun je virtuele meubels in je eigen woonkamer plaatsen. Ze zijn bovendien op schaal, zodat je niet hoeft te meten voor aanschaf. Check trouwens ook deze briljante Lego-kerstcadeautjes voor de aankomende feestdagen!

Dit artikel verscheen als eerste op Onemorething.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lego komt met een ARKit-app die je creaties tot leven brengt
Sluiten