Daniel Koster
Daniel Koster 4 jan 2017

Rondslingerende blokjes? Met LEGO Boost tovert je kind ze om tot levende creaties

Wauw, wij zijn nu al fan van LEGO Boost. Jouw kind heeft vast en zeker wel iets van LEGO. Een herkenbaar probleem is hierbij dat blokjes waar niet meer mee wordt gespeeld zonder pardon op de grond belanden. Wie is daar de dupe van? Jouw voeten! LEGO Boost is dan dé uitkomst.

Met de LEGO Boost-set heb jij alle middelen in huis om die LEGO-blokjes weer een bestaansrecht te geven. Je kunt met deze set LEGO namelijk tot leven wekken! De kist bestaat uit een Move Hub, sensoren, motoren, 840 LEGO-stenen en een iOS- of Android-app.

lego-boost-5-want

Je LEGO laten bewegen én spreken

De Move Hub fungeert als basis waar jij omheen kunt bouwen. Met de bijgeleverde instructies kun jij dan vijf dingen bouwen: een robot, kat, gitaar, rover en automatische LEGO-bouwer. Via de app kan je kind de creatie programmeren en ‘m allerlei dingen laten doen. Dat gaat via een simpel drag-and-drop-systeem. Zo leert je kind spelenderwijs programmeren. Nice!

Maar dat is niet het beste aan LEGO Boost. Want je kunt ook je eigen LEGO-blokken gebruiken. Boost laat je namelijk drie funderingen bouwen. Eentje die als basis dient om je eigen robotdier te bouwen, eentje als basis voor het bouwen van je eigen voertuig en de derde als entree voor je kasteel of ander gebouw. Hoe vet?!

Waren we maar weer kind..

LEGO Boost is voor kinderen van zeven jaar en ouder bedoeld. Man, wat zijn wij jaloers, deze set hadden wij vroeger awesome gevonden. Dat vinden we nu nog trouwens. Dat je dan ook leert programmeren, een skill die alleen maar belangrijker wordt, is al helemaal winnen. De Boost-set is vanaf augustus beschikbaar en heeft een adviesprijs van 159,99 euro. Tot die tijd je vermaken met deze set om een LEGO-drone te bouwen dan maar?

Reageer op artikel:
Rondslingerende blokjes? Met LEGO Boost tovert je kind ze om tot levende creaties
Sluiten