Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 30 aug 2018

Levensgrote Bugatti is compleet van LEGO gebouwd en kan echt rijden

We zien op het internet regelmatig bizarre LEGO-bouwwerken voorbij komen. Fans geven duizenden euro’s uit aan onderdelen, om er volgens ware kunstwerken mee te bouwen. LEGO heeft nu echter alles en iedereen overtroffen met een bizar staaltje werk: een levensgrote Bugatti Chiron, die nog eens echt kan rijden ook!

Werkende levensgrote LEGO Bugatti Chiron

Het bizarre plan kwam tot stand als passieproject van LEGO, en gedeeltelijk om de Italiaanse Grand Prix te promoten. De levensgrote supercar bestaat uit meer dan een miljoen LEGO Technic-steentjes.

Lego Bugatti Chiron

Oftewel, dan hebben we het over de iets complexere blokjes van de speelgoedfabrikant. Volgens het Deense bedrijf zijn er meer dan 13.500 manuren in het bouwwerk gestoken. Het plannen begon juni vorig jaar, maar de eerste steentjes werden pas afgelopen maart gelegd.

Check vooral even de video hieronder, en laat je verrassen. Aanvankelijk lijkt het net alsof LEGO creatief is geweest met special effects. Zelfs de motor van de Bugatti is gemaakt van LEGO-motoren die je in de lokale speelgoedwinkel kunt vinden!

Toch is het echt waar: het bouwwerk kan nog echt de weg op ook. Helaas is de Chiron niet zo snel als de real deal. De topsnelheid blijft net onder de 30 kilometer steken, al is dat nog steeds indrukwekkend voor een uit de kluiten gewassen speelgoedset.

Niet compleet van LEGO

Overigens bestaat de auto niet compleet uit LEGO. Het geheel weegt 1.5 ton, wat simpelweg niet door plastic gedragen kan worden. Daarom zit er een metalen frame in het bouwwerk, die je op de foto’s kunt zien. Dat maakt het project er echter niet minder indrukwekkend op.

Lego Bugatti Chiron Lego Bugatti Chiron Lego Bugatti Chiron Lego Bugatti Chiron Lego Bugatti Chiron

Zoals je misschien al gezien had, zijn de wielen ook niet van LEGO gemaakt. Dat zijn echte Bugatti-wielen. Wist je overigens dat het speelgoedmerk officieel de grootste wielenfabrikant ter wereld is?

Het stuur kan echt gebruikt worden, en is los te koppelen. Ook werken de deuren echt, en kan de spoiler omhoog geklapt worden. De snelheid kunnen coureurs aflezen aan een meter die daadwerkelijk van Technic-onderdelen is gemaakt. Bizar. Voor je zelf zin krijgt om dit in je achtertuin te bouwen: alleen de motoren al kosten 70.000 dollar in totaal.

Lego Bugatti Chiron Lego Bugatti Chiron Lego Bugatti Chiron

 

Reageer op artikel:
Levensgrote Bugatti is compleet van LEGO gebouwd en kan echt rijden
Sluiten