Gaming 23 jul 2018 Jelle van Es

LEGO DC Super Villains Hands On: de rol van de bad guy

In de wereld van de superhelden heb je natuurlijk ook goede badguys nodig. In de wereld van het DC-universum kennen we badguys als The Joker, Lex Luther en nog vele anderen. Deze personages staan centraal in een nieuwe LEGO-game: LEGO DC Super Villains. Wij speelden twee levels van deze game.

LEGO DC Super Villains: Toon je slechte kant

Hoewel het wat anders is om met badguys aan de slag te gaan, is de gameplay zelf erg herkenbaar. Je doorloopt levels, kunt daarbij wisselen tussen de verschillende beschikbare personages en krijgt te maken met verschillende vijanden. Doodgaan zit er niet bij, want elke keer dat je energie op is, kom je gewoon weer tot leven. Daarmee is het uitermate geschikt voor de jongere gamers. Dat gezegd hebbende moet je daar wel een volwassene bij hebben omdat alles in het Engels is.

LEGO DC Super Villains

En zo nu en dan moet je ook echt even opletten wat er allemaal gezegd wordt, zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Het grootste gedeelte van de game besteed je aan het oplossen van de verschillende puzzels die je vindt. In sommige gevallen moet je daarbij omgevingen slopen en met de steentjes een systeem opbouwen waarmee je verder kunt gaan. In andere gevallen moet je het juiste personage gebruiken om een bepaalde handeling uit te voeren.

LEGO DC Super Villains

De variatie in de eerste twee levels was in orde. Ik heb me goed vermaakt met de combat, het oplossen van puzzels en het kennismaken met de verschillende personages. De game heeft wel een klein probleem wat betreft herkenbaarheid. Waar de helden in het DC- en Marvel-universum bekend zijn, daar kreeg ik in een speelsessie van een half uur al zeker vijf personages voorgeschoteld waar ik nog nooit van had gehoord en het me eigenlijk ook weinig kon boeien wie ze waren.

LEGO DC Super Villains

Maak je eigen badguy

Ondanks dat de game redelijk veilig de bekende LEGO-formule volgt, is er ook een mooie variatie. Je hebt de mogelijkheid om in de game je eigen badguy aan te maken. De mogelijkheden om deze te customizen gaan behoorlijk diep en het is leuk om er mee aan de slag te gaan. Wat dan wel weer vreemd is, is dat dat eigen gemaakte personage niet altijd aanwezig is. Van de twee levels was mijn eigen Zorro/Wolverine variant van een badguy enkel in het eerste level beschikbaar.

LEGO DC Super Villains komt op 16 oktober van dit jaar en verschijnt dan op de PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
LEGO DC Super Villains Hands On: de rol van de bad guy
Sluiten