Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gadgets 21 maart 2019

Hebben! LEGO komt met 18 Disney minfigures om te verzamelen

LEGO onthulde eerder deze week deze iconische set, waarmee de 90e verjaardag van Mickey Mouse wordt gevierd. Zeer binnenkort is het tijd voor nog meer Disney!

LEGO x Disney

De Deense speelgoedgigant heeft namelijk een serie aan collectible minifiguurtjes onthuld. LEGO brengt al jaren series aan poppetjes uit, verstopt in plastic zakjes. Als je een zakje koopt, dan weet je niet welke minifigure erin zit. Oftewel, verzamelen geblazen!

Vaak hebben de reeksen een bepaald thema, waarbij de poppetjes specialer zijn dan wat je normaliter in de dozen van LEGO vindt. Dit keer is het thema dus Disney. LEGO viert de iconische personages waarmee we allemaal zij opgegroeid dankzij Walt Disney.

LEGO x Disney

In 2016 deed de fabrikant hetzelfde, maar dit keer zitten er veel meer iconische personages tussen. Van Dagobert Duck en Jafar tot Frozone en Hercules. Vooral Mickey en Minnie zijn een welkome toevoeging, want dat betekent dat je niet de complete stoomboot hoeft aan te schaffen om ze te bemachtigen.

Breed scala

Het gaat in totaal om 18 nieuwe figuurtjes. Een flink aantal kon je nog niet eerder krijgen in andere sets. Hades en zelfs Jack Skellington en Sally van The Nightmare Before Christmas. Het toffe aan deze serie is dus dat LEGO niet enkel voor de meest voor de hand liggende personages is gegaan.

Plus: ze zien er stuk voor stuk echt top uit. Je krijgt er vaak extra accessoires bij, en in sommige gevallen kunnen de hoofden gedraaid worden voor een nieuw gezicht.

Nu het grote probleem: ze zitten net zoals alle vorige series verstopt in zakjes die niet verraden welke minifigures erin zitten. Oftewel, dat wordt ongemakkelijk voelen in de lokale speelgoedwinkel. Daar zijn deze nieuwe zakjes vanaf begin mei te vinden.

?Check ook: De Netflix-hit Bird Box komt terug! (maar niet zoals je denkt)

Reageer op artikel:
Hebben! LEGO komt met 18 Disney minfigures om te verzamelen
Sluiten