Exclusieve Lego architectuur-set viert opening Lego Experience Center

Binnenkort opent het Lego Experience Center zijn deuren, een hoogstandje op het gebied van architectuur. Het speelse gebouw lijkt regelrecht uit een bak met Lego-blokjes te komen. Met een speciale Lego-set kun je het nu zelf ook bouwen. Althans, als je tot de gelukkigen behoort.

Lego: voor jong en oud

Lego is voor jong en oud. Dat weet het succesvolle speelgoedmerk zelf ook drommels goed. Naast schattige boerderijtjes, simpele race-autootjes en kleurboeken brengt Lego ook gigantische ruimteschepen en gebouwen uit.

Echt voor volwassenen dus. Onlangs schreven we nog over de nieuwe Ultimate Collectors Millennium Falcon Lego-set. Het is de grootste set ooit, met afstand. Daar betaal je ook voor. Er hangt namelijk een prijskaartje van 800 dollar aan het hebbeding.

Lego House Lego Experience Center
Het Lego Experience Center

Lego Experience Center

Lego heeft al jaren een exclusieve architectuur-serie. Daarin worden miniaturen uitgebracht van beroemde gebouwen en kunstwerken. Je lego-poppetjes zullen er niet inpassen, maar dat maakt de gewilde sets juist des te indrukwekkender.

Met zelfs de kleinste steentjes weten de top-ontwerpers van het Deense bedrijf nog de kenmerkende details van beroemde gebouwen tot leven te wekken.

Binnenkort wordt er een nieuw gebouw aan de serie toegevoegd. Dan hebben we het over Lego’s eigen Experience Center in Billund, Denemarken. Het bijzondere gebouw is ontworpen door BIG Architects, oftewel de Bjarke Ingels Group. Het gebouw staat ook bekend als het Lego House.

Exclusieve set

Het gebouw opent zijn deuren op 28 september. Lego verwacht dat jaarlijks een kwart miljoen bezoekers het bijzondere gebouw zullen bezoeken. Het Lego Experience Center is opgebouwd uit levensgrote blokken Lego.

Bezoekers kunnen daar de geschiedenis van Lego beleven met een museum, attracties en andere ervaringen en bezienswaardigheden. Een gedeelte zal gratis te bezoeken zijn, maar er zijn ook betaalde gedeeltes.

Lego House Lego Experience Center
Lego House Lego Experience Center

Voor de bezoekers van de opening is deze nieuwe set een exclusief souvenir. Exclusief ja, want er worden slechts 600 exemplaren geproduceerd. Wil je er toch een scoren? Dan moet je bij een speciaal evenement van het Lego Experience Center aanwezig zijn. Wij doen het maar met de foto’s…

Check ook de bizar grote Ultimate Collectors Millennium Falcon, of lees hoe Lego een groene toekomst tegemoet wil gaan.

 

Reageer op artikel:
Exclusieve Lego architectuur-set viert opening Lego Experience Center
Sluiten