Deze LEGO piraten-set is de droom van elke bouwer

Ben je bekend met LEGO IDEAS? Dat is een site waar fans hun eigen creaties kunnen delen. Een fascinerend stukje tijdverdrijf, want er staan duizenden meesterwerkjes tussen.

LEGO IDEAS

Het toffe aan IDEAS is dat het niet enkel bij amateurisme hoeft te blijven. Andere fans kunnen namelijk op bouwwerken stemmen, en eens in de zoveel tijd kiest LEGO een set uit die dan daadwerkelijk uitkomt.

Oftewel, jouw bouwsels kunnen daadwerkelijk in de schappen van je lokale speelgoedwinkel komen te liggen. Althans, als je een genie bent. Want wauw, wat ligt het niveau hoog.

The Pirate Bay

Dankzij Kotaku viel ons oog deze week op een set genaamd The Pirate Bay. Dan hebben we het niet over een torrent-site, maar letterlijk een piratenbaai. Een baai met piraten dus. Een soort uitvalsbasis.

Vooral vroeger waren de piraten-sets van LEGO ontzettend populair. Schepen, rotsen, grootse gevechten: de designs spraken geheel tot de verbeelding van ons innerlijke kind. Stiekem nog steeds natuurlijk.

Want geef toe, je wordt toch ontzettend vrolijk van de onderstaande beelden? Deze set, gemaakt door een gebruiker genaamd Bricky_Brick gooit hoge ogen op IDEAS. Het is een beetje de piraten-set die we van LEGO kennen, maar dan anno 2019 naar een hoger niveau getild.

LEGO piraten set LEGO piraten set LEGO piraten set LEGO piraten set

Het aantal details is insane. Elk kamertje is ingericht, elk hoekje wordt benut. Daarmee is dit ook direct een set die je als kind nooit in je schoen zou krijgen, want de prijs valt waarschijnlijk hoog uit. LEGO’s sets zijn niet simpel door onkunde, maar door het prijsbeleid.

Stemmen

Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Alleen al de foto’s zijn een genot om te bewonderen, die je allemaal hier kunt checken. Van gestrande pirantenschepen tot de begroeiing: er is een hoop te zien.

LEGO piraten set LEGO piraten set LEGO piraten set LEGO piraten set

Het project moet meer dan 10.000 stemmen krijgen op IDEAS om overwogen te worden dan LEGO, maar de teller staat al op 8500 dus dat komt wel goed.

Voorlopig kun je alvast beginnen met sparen. Wellicht heb je wel een van deze klassieke sets op zolder liggen, die nu een fortuin waard zijn!🔥

LEGO piraten set
Reageer op artikel:
Deze LEGO piraten-set is de droom van elke bouwer
Sluiten