Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 5 jul 2018

LEGO komt met hele toffe Voltron-robotset

LEGO heeft de laatste jaren al heel wat toffe sets uitgebracht. Denk maar aan de dikke Star Wars-pakketten die je kunt scoren of sets die allemaal draaien om legendarische auto’s. Als jij bent opgegroeid in de jaren tachtig, dan is deze nieuwe LEGO Voltron-set echt iets voor jou. Het is een set die er voor zorgt dat ik me als volwassen man weer even kind voel.

De LEGO Voltron-robotset

Het gaat technisch gezien om de LEGO Ideas 21311 Voltron-set. Volgens de mensen van LEGO is het de grootste Mech-set die het bedrijf ooit heeft uitgebracht. Als je de Voltron-robot helemaal in elkaar zit, dan is hij zo’n veertig centimeter hoog en is een prachtige ode aan de Voltron zoals je die misschien nog kent van de animatieserie die in de jaren tachtig werd uitgezonden.

LEGO Voltron

De set bestaat uit een vijftal losse robot-beesten, die je los kunt neerzetten. Maar je kunt ze ook samen laten komen om op die manier de grote Voltron-robot te vormen. Als Voltron je niks zegt, dan is wellicht Power Rangers je wat bekender. Ook in die reeks werd een super robot gevormd door middel van verschillende kleinere robots.

LEGO Voltron

Als je de robot zelf hebt gemaakt, dan is het mogen om zijn hoofd, schouders, armen en polsen aan te passen om zo een toffe pose aan te nemen en daar een foto van te nemen. Met de benen is niet al te veel te beweging te krijgen. Ook heb je nog een zwaard en een schild die hij vast kan houden om het zo op te nemen tegen de verschillende vijanden die hij kent.

LEGO Voltron

De set komt op 1 augustus uit en gaat dan als het goed is 179,99 euro kosten. Het is daarmee dus echt een set voor de echte verzamelaar. Maar die krijgt dan ook wel iets heel moois om neer te zetten. Of om in de doos te houden en over jaren te verkopen.

Reageer op artikel:
LEGO komt met hele toffe Voltron-robotset
Sluiten