Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 sep 2018

LEGO Train Coding Express: leren programmeren met een trein

LEGO is altijd al perfect speelgoed geweest om de fantasie van kinderen te prikkelen en hen te laten zien wat je allemaal kunt bouwen. Maar vandaag de dag is het ‘gewoon’ bouwen van een kasteel wel wat gewoontjes. Kastelenbouwer is geen beroep dat je later kunt gaan uitoefenen. Maar wie een beetje snapt hoe computers werken en kan coden, lijkt een gouden toekomst te hebben. En dan kun je volgens LEGO niet vroeg genoeg beginnen. Daarom komen zij nu met hun Train Coding Express die geschikt is voor kinderen in de leeftijd drie en vier jaar.

All aboard the LEGO Train Coding Express

Eigenlijk zou je de set meer moeten zien als een DUPLO-set, aangezien het om iets grotere blokken gaat dan bij LEGO. Bij de set krijg je heel wat treinrailsen, verschillende figuren en andere dingen. Zo kun je ook een picknick plek bouwen en krijg je een hert inclusief een bord dat waarschuwt voor overstekende herten er bij. Maar wat de set natuurlijk het meest interessant maakt, is dat je kinderen uitdaagt om een baan te maken, waarbij je door middel van kleuriconen kan gaan bepalen wat de trein daar precies moet doen.

LEGO Coding Express

De trein zelf is voorzien van een kleine motor en een camera aan de onderkant. Die camera leest dan wat voor soort blokken er liggen en aan de hand daarvan wordt bepaald wat de trein moet doen. Zo gaat de trein bij een blauw blok toeteren en gebruikt hij een rood blok om af te remmen. Daarnaast wordt de set gekoppeld aan een app, waarbij de gebruiker kan bepalen waar de kleurcodes voor moeten staan. Op die manier geef je kinderen nog meer de vrijheid om te maken wat zij willen.

LEGO Coding Express

De set komt bij ons pas volgend jaar uit. Als je wilt dat jouw kinderen er mee kennismaken, dan is het aan te raden om de school waar zij op zitten te benaderen. Hij is namelijk alleen maar te koop via het LEGO Education-programma. Meer lezen over LEGO? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
LEGO Train Coding Express: leren programmeren met een trein
Sluiten