Jelle van Es
Jelle van Es Tech 22 mei 2018

Powered Up: LEGO maakt al je bouwwerken op afstand bestuurbaar

LEGO heeft in de laatste jaren heel wat toffe sets voort gebracht. In sommige gevallen kun je aan de slag met enorme pakketten van duizenden blokjes, in andere gevallen maak je gebruik van boosters om simpele wagens elektrisch te laten rijden. Met hun nieuwe serie genaamd Powered Up willen ze de lat nog wat hoger leggen. Sets die onder de Powered Up-noemer vallen kunnen via batterijen dingen voor elkaar krijgen of worden verbonden met een app. De eerste set uit deze nieuwe serie is inmiddels aangekondigd en bestaat uit een toffe Batmobile.

Batmobile met LEGO Powered Up

De nieuwe Batmobile set bestaat uit 321 stukjes. Dat is eigenlijk niet zoveel, waardoor het redelijk makkelijk is om in elkaar te zetten. Wat het echter interessant maakt, is dat je via de app de wagen via twee sliders en een aantal buttons kunt besturen. Later dit jaar komt er ook nog de mogelijkheid om de wagen via code volledig aan te passen.

Op die manier kan de gebruiker de snelheid aanpassen, de richtingen waarop hij kan rijden, het geluid dat hij maakt en de stunts die hij kan uitvoeren.

LEGO Powered Up

Het duurt nog wel even voordat hij uitkomt. De nieuwe Batmobile verschijnt op 1 augustus en zal rond de 160 euro gaan kosten. Naast de 321 blokjes krijg je daar ook nog twee motoren en een battery hub bij. Niet lang daarna komt er een Boost kit voor deze zet. Deze kost je nog eens 160 euro, maar is met 843 blokjes wel een stuk uitgebreider. Met de extra motor, verschillende kleuren en een afstandssensor kun je er dan nog veel meer mee doen.

LEGO Powered Up

LEGO heeft daarna nog andere plannen voor LEGO Powered Up. Zo zou er gewerkt gaan worden aan LEGO City Passenger Train en en LEGO City Cargo Train, waarmee je op een perfecte manier een treinbaan om je LEGO City-stad kunt gaan bouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Powered Up: LEGO maakt al je bouwwerken op afstand bestuurbaar
Sluiten