Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 18 okt 2017

Deense designer maakt gigantische Leica III van LEGO

De Deense ontwerper Milan Madge besloot van LEGO een gigantische Leica III te gaan maken. Dat bleek moeilijker te zijn dan hij in de eerste instantie verwachtte, maar het eindresultaat mag er zeker zijn!

Leica III van LEGO

LEGO weet jong en oud al decennia lang te vermaken. Dat komt doordat de basis van het speelgoedmerk nooit verouderd: bouwsteentjes. Designs raken uit de tijd, LEGO-games zien er na tien jaar niet meer uit, maar de bouwsteentjes blijven reuze relevant. Je kunt er immers zelf mee maken wat je wil, of het nou een tank is in de jaren zestig van de vorige eeuw, of anno 2017 een levensechte robot.

De Deense designer Milan Madge nam een mooie middenweg. Hij bouwde een gigantische Leica camera, de Leica III rangefinder om precies te zijn. Het enige wat hij tot zijn beschikking had, was een flinke doos met LEGO-steentjes en een flinke portie creativiteit. Het resultaat is een slick afgewerkt bouwwerk waarvan je pas van dichtbij ziet dat het om speelgoedsteentjes gaat.

Leica III LEGO camera Leica III LEGO camera

Vooral het aantal details maakt indruk, waarbij de veelzijdigheid van LEGO-steentjes goed naar voren komt. Check bijvoorbeeld de knop waarmee je foto’s schiet. Daar omheen zitten onderdelen gewikkeld, die normaal gebruikt worden als rupsbanden voor tanks. Ook de ronde lens komt griezelig dicht in de buurt van de werkelijkheid. Ter vergelijking zie je hieronder de Leica III.

Volgens Madge is de Leica III zijn favoriete camera. De manier waarop je zeer makkelijk en snel lenzen kunt verwisselen, maakt dat de camera nog altijd zeer populair is. Overigens is dit niet de eerste camera die de Deense ontwerper van LEGO heeft gemaakt. Een paar jaar geleden maakte hij al een 1:1-replica van de Leica III. Helaas gingen daarbij een hoop details verloren.

Leica III LEGO camera

Cirkels vormen grote uitdaging

Toen zijn vrienden dagelijkse objecten na gingen bouwen met de kleurrijke steentjes, was zijn roeping duidelijk. Het bleek uiteindelijk verrassend moeilijk te zijn: camera’s hebben veel ronde vormen, terwijl LEGO juist ontzettend hoekig is. Vooral de lens vormde een grote uitdaging. Madge wilde namelijk dat zijn creatie allesbehalve fragiel zou zijn, zonder te cheaten.

Leica III LEGO camera

Het blijft niet bij deze creatie. De Deense creatieveling gaat verder met andere iconische camera’s. Voor zijn vooruitgang en meer foto’s van de Leica III kun je zijn Flickr checken. Deze caravan is helemaal van LEGO gemaakt. Of fris je CV op met een LEGO-poppetje!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deense designer maakt gigantische Leica III van LEGO
Sluiten