Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Gadgets 31 jan 2017

LEGO Life is het veilige ‘Facebook’ voor kinderen

LEGO roept veel herinneringen op. Voor ons staat het speelgoed nog steeds garant voor plezier. Tegenwoordig is het listiger om kinderen te enthousiasmeren voor écht spelen. LEGO wil daar met LEGO Life iets aan doen.

De eerste keer dat wij écht in contact kwamen met het internet was zo’n twintig jaar geleden. Wij kwamen toen al allerlei vreemde websites, gebeurtenissen en mensen tegen. Dat wil je toch niet? Om kinderen op een veilige manier kennis te laten maken met het internet is er LEGO Life.

Het online LEGO Life

LEGO Life is een app voor kinderen van zeven- tot twaalf jaar oud. Op LEGO Life kunnen ze een LEGO-avatar maken en foto’s en video’s delen van hun LEGO-creaties. Daarnaast zijn er allerlei tutorials te vinden om nog vettere dingen te bouwen. Je zou kunnen zeggen dat LEGO kinderen online wil inspireren om offline te spelen.

lego life

Batman, hartjes en scheten

Het platform is een soort kruising tussen Pinterest en Instagram. Het medium kent zelfs (social) influencers, zoals Batman. Om de ervaring compleet te maken kunnen de kinderen ook ‘likes’ en ‘dislikes’ uitdelen. Alleen dan in de vorm van hartjes en scheten. Waarbij de scheten uiteraard staan voor minder coole dingen.

Hoe actiever de kinderen zijn met het delen van hun eigen creaties, hoe meer accessoires ze vrijspelen. Om obscene situaties voor te zijn wordt elke foto of video vóór plaatsing gereviewed. Leuke bijkomstigheid is dat ook alle emoji’s van LEGO zijn gemaakt.

lego life

Lekker busy LEGO

Wij vinden dit een top initiatief van LEGO. Hoewel het kinderen in eerste instantie aanspoort om online te gaan, zal het kinderen ook triggeren om die tablet, laptop of smartphone even weg te leggen. Wie weet bevalt het wel zo goed dat ze binnenkort levende LEGO-creaties bouwen. De app is te downloaden voor Android en iOS. Helaas is de app alleen nog niet in Nederland te downloaden, maar daar komt vast en zeker gauw verandering in!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LEGO Life is het veilige ‘Facebook’ voor kinderen
Sluiten