Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 23 dec 2020

Deze Lego-machine wil iedereen hebben voor kerst

Heb je ook altijd problemen met kerstmis om alle cadeautjes goed te kunnen inpakken? Dan is deze Lego-set de oplossing!

We speelden vroeger allemaal met Lego en nu eigenlijk nog steeds (we can’t blame). Je kunt ermee de meest fantastische creaties bouwen. Vroeger begon dat met een kasteel en op latere leeftijd maak je de Millennium Falcon of de Ford Mustang. Dat zijn natuurlijke prachtige sets die je een mooie plaats in jouw huis geeft. Toch kan Lego ook heel handig zijn, zien we bij deze uitvinding.

Lego, Lego en nog meer Lego

Het YouTube-account The Brick Wall maakt de meest fantastische machines. En dat is niet alleen het maken om het maken, want de machines zijn erg nuttig. Zo ook hun laatste uitvinding, die de kerst net weer een stukje makkelijker maakt. Toch zal je er wel heel veel Lego-steentjes voor nodig moeten hebben om dit in elkaar te kunnen zetten.

We kennen natuurlijk altijd de marteling tijdens kerst met het inpakken van cadeaus. Het is altijd lastig in te schatten om te weten hoeveel papier je moet gebruiken. Het meest irritant is natuurlijk als je te weinig hebt, waardoor je nog steeds kunt zien wat het is. Te groot is ook niet fijn, omdat het er dan lelijk zit. Als je echter perfectie nodig hebt, moet je deze Lego-machine bouwen. Zo krijg je het ideaal ingepakte pakketje.

Bouwen maar!

Om deze machine te bouwen heb je flink veel ruimte en Lego nodig. De machine is namelijk behoorlijk groot. De papierhouder moet minstens 47 centimeter lang zijn, om de rol erin te krijgen. Dan heb je ook een beetje verstand van coderen nodig, aangezien het algoritme het pakketje opmeet zodat de juiste hoeveelheid papier wordt gekozen. Als dat allemaal klopt snijdt het precies de grootte uit die jij nodig hebt.

Er is echter nog een klein nadeel. Ondanks dat je het papier in prima formaat krijgt, moet je het nog wel zelf inpakken. Dat doet de machine echter niet. Misschien is dat wel een mooi vervolgproject voor de mensen achter het YouTube-channel.

Reageer op artikel:
Deze Lego-machine wil iedereen hebben voor kerst
Sluiten