Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 15 feb 2018

LEGO komt met nieuwe Millennium Falcon ter ere van Solo-film

Het duurt nog even voordat Solo: A Star Wars Story in de bioscoop draait. Pas vanaf april kun je kijken hoe de jonge Han Solo zijn leven leidde voordat hij terecht kwam in het grote avontuur van Star Wars. Toch hebben we nu een extra reden om enthousiast te worden over de nieuwe film. LEGO komt namelijk met een toffe nieuwe LEGO-set, waarbij je de Millennium Falcon kunt nabouwen.

LEGO en zijn liefde voor de Millennium Falcon

En dat is niet de eerste keer dat LEGO je de mogelijkheid geeft om het klassieke schip na te bouwen. Zo is het schip verantwoordelijk voor één van de grootste LEGO-sets ooit. De nieuwe Millennium Falcon is met zijn bijna 1.500 blokjes dus eigenlijk maar een mini-versie in vergelijking met het monster van ruim 7.000 blokjes. Toch is deze nieuwe Millennium Falcon een fijn bouwpakket. Met zijn overwegend witte tinten lijkt hij stuk vrolijker dan zijn grote broer. En je bent natuurlijk niet een half jaar bezig om het bouwwerk in elkaar te zetten. Dan heb je ook nog tijd voor andere dingen dus.

LEGO Millennium Falcon
LEGO Millennium Falcon
LEGO Millennium Falcon

De set wordt naast de LEGO Millennium Falcon ook geleverd met zeven minifiguren. Daarbij zien we een jonge Han Solo, een jonge Chewbaca, een jonge Lando, Qi’ra, en een Kessel Droid. Dat zijn er vijf en dat klopt. LEGO zal in een later stadium nog twee minifiguren onthullen.

Het bedrijf wil namelijk zo goed mogelijk profiteren van de hype die er ontstaat rondom de set. Het gaat overigens geen goedkope set zijn. Hij gaat naar verluid zo’n 170 euro kosten. Maar wellicht als je hem koopt en hem bewaart, kun je daarna de set voor een dikke winst op eBay verkopen. Je zult niet de eerste zijn.

Mocht je de trailer van Solo: A Star Wars Story destijds hebben gemist, bekijk deze dan hier.

Reageer op artikel:
LEGO komt met nieuwe Millennium Falcon ter ere van Solo-film
Sluiten