Mark Hofman
Mark Hofman Partnerbijdrage 14 feb 2019
Leestijd: 5 minuten

Deze LEGO® sets van De LEGO® Movie 2™ zijn absolute must-haves

Emmet en Lucy’s schitteren op het witte doek in The LEGO Movie 2, maar daar hoeft het verhaal niet te stoppen. LEGO heeft een aardige lading sets uitgebracht, welke gebaseerd zijn op de nieuwe bioscoopfilm. Vanaf nu maak jij je eigen verhaal. Maar welke sets zijn nu de absolute must-haves?

Absolute must-have LEGO sets

Sinds 1932 weet LEGO ervoor te zorgen dat onze fantasie een klein beetje meer de werkelijkheid wordt. Met de fantastische producten van LEGO kunnen we volledig onze creativiteit kwijt en daar worden we bij WANT heel gelukkig van. Zeker nu de producent nieuwe sets heeft gelanceerd rondom de film ‘The LEGO Movie 2’. Het verhaal van Emmet en Lucy gaat verder in je eigen huis door deze collectie. Maar welke sets zijn nu echt de moeite waard?

Om je daar bij te helpen hebben we vijf verschillende sets voor je op een rij gezet. Of het nu voor je kind, je neefje of jezelf is: deze moet je hebben!

#1 Ultrakatty & strijder Lucy

Onder de indruk van Emmet’s missie om Lucy uit de handen te krijgen van het buitenaardse wezen? Dan is deze set echt iets voor jou! Met de Ultrakatty en strijder Lucy set zet jij je eigen reddingsmissie op en trek je ten strijde tegen het kwaad van buitenaf. En dat doe je uiteraard met je geheel eigen gebouwde Ultrakatty, die flink wat features met zich meedraagt.

Geef je eigen verhaal vorm door de kop van Ultrakatty te voorzien van verschillende uitdrukkingen, zet het Lucy of Emmet minifiguur in de cockpit en ga aan de slag met het buitenaardse wezen. Door de vele elementen die deze set te bieden heeft, begin jij je eigen avontuur. Van gezichtsuitdrukking tot kauwende kaken: het zijn de geweldige features die deze set zo fantastisch weten te maken.

LEGO Movie 2 sets

De Ultrakatty & strijder Lucy set is voor €29,99 te koop in de webshop van LEGO!

#2 Emmets en Lucy’s vlucht buggy

Heeft je reddingsmissie nog iets meer dynamiek nodig? Dan is deze set perfect te combineren met de Ultrakatty & strijder Lucy set! Na het terughalen van Lucy is het tijd om het gevaar te ontvluchten en hoe kun je dat beter doen dan in een geavanceerde buggy? Emmets & Lucy’s vlucht buggy set zorgt ervoor dat jij het ultieme vluchtvoertuig kunt bouwen.

Gewapend met zitplaatsen voor 2 minifiguren, een motorkap, deuren, een uitklapbaar pijlwapen en een vering, heb je te maken met het perfecte voertuig om aan het gevaar te ontsnappen. Uiteraard is de auto geheel naar eigen wens te bouwen en zijn er verschillende figuren beschikbaar om het verhaal compleet te maken. Er worden in totaal zes minifiguren geleverd in deze set, waarvan je er drie zelf moet bouwen. Daarnaast is dit grappige constructiespeelgoed ook voorzien van een bouwbare basis, inclusief explosiefunctie. Kortom: je kunt de ontsnapping zo tof maken als je zelf wilt!

LEGO movie 2 sets

Emmets en Lucy’s vlucht buggy kost €54,99 en is te bestellen via de webshop van LEGO.

#3 Emmets droomhuis/reddingsraket

Emmet woont misschien wel in het meest epische huis ooit. Het is namelijk niet alleen een plek om in te leven, maar ook een voertuig om de ruimte mee te verkennen. In de Emmets droomhuis/reddingsraket set kun je aan de slag met dit 2-in-1 constructiespeelgoed. Naast het feit dat je het huis in elkaar kunt zetten, is het ook mogelijk om hem vervolgens om te bouwen tot een raket. En willen we dat stiekem niet allemaal kunnen?

Maar hoe werkt het nu precies? Heel simpel! Het huis is makkelijk open te krijgen, waardoor je er makkelijk je eigen verhaal in af kunt laten spelen. Ben je het zat en wil je de ruimte in? Dan haal je het dak eraf. Vervolgens gebruik je delen van zowel de barricade als de watertoren om een raket te maken van het huis. De verstelbare motoren en het veermechanisme maken het vervolgens helemaal af. Een fantastische set die ook nog eens geleverd wordt met 3 minifiguren en een aantal bouwbare poppetjes.

LEGO Movie 2 sets

Emmets droomhuis/reddingsraket set is voor €64,99 te koop in de webshop van LEGO.

#4 Uitklap feestbus

Na al die reddingsmissies, wilde beesten en ruimteschepen ben je misschien wel toe aan iets luchtigs. Wanneer dat het geval is staan Disco Kitty en haar vrienden helemaal voor je klaar met deze uitklap feestbus. En heel eerlijk gezegd had de bus er niet beter uit kunnen zien. Deze fantastische speelgoedbus heeft een cabine die open kan, dak met zijkanten die open kunnen en beschikt over een uitvouwbare luidspreker. Maar dat is uiteraard nog niet alles.

De uitklap feestbus is ook nog eens voorzien van een LEGO verlichtingssteen om het feest helemaal gaande te houden. Hierdoor wordt het mogelijk om de draaiende dansvloer te verlichten en een discobal te activeren met doorschijnende gekleurde elementen. Een feestje zonder LEGO-poppetjes is overigens intens saai, dus vandaar dat er een paar bouwbare figuren bij de set geleverd worden. Kortom: het is een groot feest.

Want LEGO Movie 2

Voor de prijs van €94,99 is de Uitklap feestbus helemaal voor jou!

#5 Welkom in Apocalypsstad

Apocalypsstad is misschien wel het meest indrukwekkende decor uit de gehele LEGO Movie 2 film. Niet heel gek dus dat de daadwerkelijke LEGO set ook bijzonder indrukwekkend overkomt. Met betrekking tot bovenstaande sets is deze qua prijsklasse zeker van een ander niveau, maar dat is dan ook te merken in het daadwerkelijke product. Je kunt je opmaken voor een buitenaardse invasie in deze 360-graden stad.

Welkom in Apocalypsstad is een geavanceerde set met meer dan 3000 elementen, waardoor het voor de meest fanatieke bouwer nog een grote uitdaging kan worden. Waar de stad zelf al indrukwekkend is, maakt een gedeelte van het Vrijheidsbeeld het helemaal af. Zeker wanneer je bedenkt dat in het hoofd van het beeld een café, het kantoor van Krabbel Agent, een wapenkamer, kapper/tattooshop en een relaxruimte gevestigd zitten. Daarnaast bevinden zich nog een schuilplaats, werkplaats, restaurant, sportschool, spa en verschillende uitkijkpunten op het bouwwerk. En wanneer dat nog niet genoeg is, komen er ook nog eens 12 LEGO Movie 2 figuren bij de set.

LEGO Movie 2 sets

De indrukwekkende Welkom in Apocalypsstad heeft een prijskaartje van €299,99 en is te koop in de webshop van LEGO.

De LEGO® Film 2™ draait vanaf 6 februari in de Nederlandse bioscoop.

In samenwerking met LEGO

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze LEGO® sets van De LEGO® Movie 2™ zijn absolute must-haves
Sluiten