Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 10 jan 2019

Deze LEGO muur is nog veel gaver dan je denkt

Wie denkt dat LEGO alleen iets leuks voor kinderen is, heeft het woord “LEGO” de afgelopen jaren niet gegoogled en moet ook de behoorlijke prijskaartjes van sommige sets hebben gemist. Jawel, vroeger speelde je ook al met de blokjes en behoorlijk wat mensen kunnen ze op latere leeftijd nog steeds waarderen. Zo ook de kunstenaar Dante Dentoni die met zijn LEGO muur de kleurrijke blokjes naar een heel ander niveau tilde.

Kunstzinnige LEGO muur

De desbetreffende muur is te vinden in het huis van de muziekproducer Zedd. Een deel van de originele muur werd werd vervangen door blokjes en in eerste oogopslag ziet het eruit als een kunstzinnige muur, die op verschillende plekken opengebroken lijkt te zijn en binnenin uit blokjes lijkt te bestaan.

LEGO muur Dante Dantoni Zedd

Gedetailleerde verborgen ruimtes

Dit alleen al is behoorlijk strak om in je woning te hebben, maar bij nadere inspectie lijkt de muur toch echt een stuk gaver te zijn dan je in eerste instantie dacht. Er zijn namelijk verschillende verscholen deurtjes, die je toegang geven tot geheime LEGO ruimtes in de muur.

Lego muur Dante Dentoni

Zo is er in de muur een feest gaande inclusief DJ en wordt er op een ander plekje iemand ontvoerd door aliens. Verder is er onder andere ook een heel natuurgebied, dat er in het donker ook ernstig indrukwekkend uitziet.

View this post on Instagram

Last installation of 2018🥂🍾 #art #artcollection #contemporaryart #artinstallation #lego #legos #artwithlegobricks #originalart #uniqueart #dantedentoni

A post shared by Dante Dentoni (@dantedentoniart) on

De muur zit volop ideeën voor je interieur maar als je niet al te creatief bent aangelegd, kun je natuurlijk ook gewoon aan de slag met de bestaande pakketten LEGO met instructies. Zo kun je binnenkort bijvoorbeeld aan de slag met de skylines van San Francisco en Parijs.

Froot

Reageer op artikel:
Deze LEGO muur is nog veel gaver dan je denkt
Sluiten