Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 30 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Hebben! Lego komt met meter lange NASA Apollo Saturn V set

Hebben! Lego komt binnenkort met een meter lang model van de NASA Apollo Saturn V. De gedetailleerde raket kan zelfs in drie delen worden opgesplitst, net zoals in het echt.

Lego: nostalgische magie voor jong en oud

Je bent nooit te oud voor Lego. De kleurrijke steentjes zijn populair bij jong en oud, en terecht. Sterker nog, Lego zegt zelf dat het zijn flinke groei te danken heeft aan het feit dat steeds meer volwassenen ermee aan de slag gaan.

Daardoor staat het internet vol met bizarre kunstwerken. Zijn de standaard sets wat te makkelijk geworden? Dan heeft het Deense merk ook modulaire gebouwen voor je, of natuurlijk Star Wars sets.

Veel fans zullen bij Lego denken aan de blauwe ruimteschepen die het speelgoedmerk in 1978 uitbracht. De sets speelden zelfs een belangrijke rol in de ontzettend populaire The Lego Movie.

Lego NASA Apollo Saturn V

Fans hebben de afgelopen decennia talloze ruimteschepen met Lego gebouwd, of ze nou echt bestaan of eigen bedenksels zijn. Lego helpt je nu een handje met de lancering van een nieuwe set: de Saturn V raket. Maak kennis met de NASA Apollo Saturn V set.

Lego NASA Apollo Saturn V

Het toffe aan deze set is dat het meer is dan een raket: het is de complete Apollo missie.  De Saturn V kan namelijk in drie delen worden opgesplitst, net zoals de echte raket. Onderdelen van de Command Capsule kunnen zelfs in de oceaan landen. Aan elk detail is dus gedacht.

Lego NASA Apollo Saturn V

Alsof het ontwerpen van zo’n set al niet knap genoeg is, heeft de ontwerper het voor elkaar gekregen om er 1,969 steentjes voor te gebruiken. Jup, dat is het jaar waarin Amerika voor het eerst op de maan landde.

Nog zo’n leuk feitje: het is de hoogste set die Lego ooit heeft uitgebracht. De raket is namelijk een meter lang. Dat is een 110e van de originele Saturn V raket.

Lego NASA Apollo Saturn V

Deze set is ontworpen door een fan voor Lego’s Ideas programma. Op de site kunnen fans hun eigen bouwwerken uploaden, waarna medefans gaan stemmen welk model een echte set moet gaan worden. Check vooral even de site, want er staan talloze pareltjes tussen.

Ben je al aan het watertanden? De NASA Apollo Saturn V komt op 1 juni uit. In Nederland gaat de indrukwekkende set 119.99 euro kosten. Ondertussen kun je alvast je oude Lego van zolder halen om te oefenen.

Lego NASA Apollo Saturn V

Check ook deze Lego-robot die zelf vliegtuigjes kan vouwen. Kun je niet genoeg krijgen van de kleurrijke steentjes? Test met deze video of je echt een kenner bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hebben! Lego komt met meter lange NASA Apollo Saturn V set
Sluiten