admin
admin Gadgets 8 jan 2018

Deze op afstand bestuurbare Ford Mustang is volledig gebouwd uit LEGO

Hoe oud we ook zijn, wij krijgen geen gneoeg van LEGO. Eerder zagen we al de Millennium Falcon en een Ferrari F1 auto oprijzen uit duizenden bouwsteentjes. Ook de echt rijdende 2-in-1 Mack Truck van LEGO zelf deed ons terugdenken aan onze kinderjaren. Maar die valt volledig in het niets bij deze awesome LEGO RC Ford Mustang GT 350-H.

LEGO RC Ford Mustang GT 350-H

In 1965 bestelde het autoverhuurbedrijf Hertz 1000 op maat gemaakte Shelby Mustangs. Dat is even wat anders dan een kleine Citroen C1, met de knieruimte van een broodtrommel, bij het plaatselijke verhuurbedrijf op de hoek. Geen wonder ook dat de American Muscle monsters legendarisch werden in de autowereld. Als passend en indrukwekkend eerbetoon maakte custom LEGO-meesterbouwer Paul Sariel een op afstand bestuurbare versie van diezelfde auto.

Met een gewicht van minder dan 1,8 kilogram en een afmeting die ongeveer even groot is als een schoenendoos, is dit model stilstaand op zichzelf al indrukwekkend. Maar dankzij de slimme techniek van Sariel is het eigenlijk een functionele RC-auto. Om het nog realistischer te maken, heeft de LEGO Mustang een handgeschakelde tweeversnellingsbak en twee elektrische LEGO PF L-motortjes. Dat is nog maar het begin.
Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van FHM.Zo beschikt het eerbetoon van bouwsteentjes ook over een realistisch afstelbaar ophangsysteem, werkende motorkap en deuren en dus een volledig aangedreven V8-motor met een draaiende radiateurventilator. Aan details geen gebrek bij de LEGO-auto. Want zo heeft het ook een functioneel stuurwiel en een volledig verwijderbare body. Daarmee is dit zeker een van de meest gedetailleerd en uitvoerig uitgevoerde LEGO-modellen die we ooit zijn tegengekomen. Bravo, Paul Sariel.

Reageer op artikel:
Deze op afstand bestuurbare Ford Mustang is volledig gebouwd uit LEGO
Sluiten