Noah Korevaar
Noah Korevaar 27 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Indrukwekkende Lego robot kan papieren vliegtuigjes vouwen en lanceren

Een Amerikaanse ontwerper heeft een machine van Lego gebouwd die helemaal zelf een papieren vliegtuigje kan vouwen, en de creatie vervolgens ook nog eens kan lanceren!

Papieren vliegtuigje vouwen met Lego

Wie houdt er nou niet van Lego? De kleurrijke blokjes kunnen niet alleen de dromen van kinderen realiseren, maar zijn stiekem ook hartstikke interessant voor volwassenen.

Nou ja, stiekem. In het geval van de ontwerper Arthur Sacek zouden wij juist ontzettend trots op onze meesterwerkjes zijn. Sacek combineert geregeld zijn liefde voor design en Lego.

Dat resulteert in allerlei indrukwekkende machines, gewoon gebouwd met de steentjes uit je lokale speelgoedwinkel. Werkende klokken, rekenmachines: niks is te gek voor de creatieve Amerikaan.

Met zijn nieuwste bouwwerkje neemt hij zijn hobby naar de next level. Sacek en zijn team bouwden een Lego-machine die zonder een hulp het perfecte papieren vliegtuigje kan vouwen. Dat kunnen wij niet eens zonder Lego! Hierboven kun je de machine in actie bewonderen.

Achter de schermen

De uitvinding van Sacek en zijn team kan zijn zelfgemaakte vliegtuigje zelfs lanceren. De machine werd gebouwd voor een Superbowl-reclame van een Amerikaans bedrijf dat onderdelen maakt voor machines.

Lego papieren vliegtuig

Waren alle reclames maar zo interessant! Deze machine zou je dus in theorie zelf kunnen bouwen. Nu hoef je niet meteen naar de speelgoedwinkel te rennen voor een ton met basis-steentjes, want dan zul je niet ver komen.

Het team maakte namelijk gebruik van een hoop specifieke Lego-onderdelen, waaronder motoren en een Lego-computertje. Dat maakt het eindresultaat echter niet minder indrukwekkend.

In de onderstaande behind-the-scenes video kun je zien hoe Sacek en zijn team de machine in elkaar hebben gezet. Wat een fascinerende video. Het wordt toch maar weer eens tijd om die doos Lego van zolder te halen!

Over Lego gesproken: wist je dat je ook een mini-drone van Lego kunt maken? Of laat je creaties tot leven komen met Lego Boost. De steentjesmaker is trouwens ook de ideale plek om te werken, als we deze video van het nieuwe hoofdkantoor moeten geloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Design Boom

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Indrukwekkende Lego robot kan papieren vliegtuigjes vouwen en lanceren
Sluiten