Ilona Braam
Ilona Braam Culture 20 mrt 2019

LEGO viert 90e verjaardag Mickey Mouse op iconische wijze

Tegenwoordig zijn we gewend dat Disney aan komt zetten met allerlei grandioze 3D-animaties die bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn en dat het elk jaar ook nog eens weer beter wordt. Soms vergeten we echter dat het allemaal is begonnen met een zwart/wit Mickey Mouse en dat het back-in-the-day ook nog eens behoorlijk lastig was om daar gesynchroniseerde geluiden aan toe te voegen. LEGO is het echter allemaal niet vergeten en viert dit jaar  de 90ste verjaardag van Mickey met een iconische Steamboat Willie LEGO set.

Allereerste volledig gesynchroniseerde Mickey

Steamboat Willie zal je misschien niet zo heel veel zeggen, maar kenners weten dat het de naam is van de eerste volledig gesynchroniseerde cartoon van Disney met geluid. De animatie stamt uit 1928 en in het verhaal zien we uiteraard Mickey Mouse voorbij komen met niets minder dan de S.S. Willie stoomboot.

LEGO steamboat Willie

Zwart/wit LEGO-set

Het is dan ook erg toepasselijk dat Mickey’s 90ste verjaardag wordt gevierd met een Steamboat Willie LEGO-set. In de set zit uiteraard een figuurtje van Mickey en je kunt ook aan de stoomboot uit het oude Disney filmpje gaan bouwen. Wat het allemaal nog iconischer maakt, is dat de hele set in zwart/wit wordt uitgebracht. Hiermee lijkt de set zo uit de oude cartoon te komen en wordt het begin van Mickey op de meest iconisch mogelijk manier gevierd.

De set bestaat uit zo’n 156 blokjes en zal rond april uitgebracht worden met een prijskaartje van rond de 90 euro. Hoewel het niet zo’n grote set is, kun je er waarschijnlijk wel van op aan dat het over wat jaartjes een collector’s item is geworden en dat je er een stuk meer voor kunt vragen dan je ervoor hebt uitgegeven. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze vijf klassieke LEGO-sets, waar je tegenwoordig toch een behoorlijke smak geld voor zou kunnen krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stuff

Reageer op artikel:
LEGO viert 90e verjaardag Mickey Mouse op iconische wijze
Sluiten