Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 15 dec 2018

Binnenkort bouw je met LEGO ook de skylines van San Francisco en Parijs

Waar LEGO ooit begon met simpele poppetjes en gebouwen zoals een brandweerkazerne of een politiebureau, is het LEGO universum tegenwoordig behoorlijk uitgebreid geworden. We vinden nu van alles terug in de vorm van blokjes van Marvel films tot NASA vrouwen en zelfs bestuurbare kits. Voor liefhebbers van architectuur is er natuurlijk ook de LEGO Architecture Skyline serie en begin volgend jaar mogen we eindelijk ook gaan bouwen aan de skylines van San Francisco en Parijs.

Bouwen aan Parijs

In Parijs zijn er natuurlijk behoorlijk wat bekende gebouwen te vinden en het is ook niet voor niets dat je wel wat langer dan een weekendje Parijs nodig hebt om alles te kunnen bezoeken. De Eiffeltoren is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid in de stad van de liefde en uiteraard verschijnt de iconische toren dan ook in LEGO vorm. Daarnaast kunnen we ook de Champs-Élysée verwachten, waar onlangs nog een nieuwe Apple Store is verschenen. Uiteraard komen ook het Louvre en de Arc de Triomphe voorbij in blokjesvorm.

LEGO Architecture Skyline Parijs

LEGO in San Francisco

De Golden Gate Bridge komt in redelijk wat films en series voorbij en uiteraard zullen we de bekende brug dan ook tegenkomen in de LEGO Architecture Skyline collectie. Daarnaast kunnen we onder andere ook Alcatraz Island, de Salesforce Tower en de beroemde Pink Ladies verwachten. De laatste zijn de Victoriaanse en Edwardiaanse huizen, die we onder andere kennen uit de serie Full House. Nu is Full House redelijk oud, maar tegenwoordig kun je op Netflix het vervolg bekijken in de vorm van Fuller House. De bekende cast van vroeger is er weer (minus de Olsen tweeling), maar dan wel wat jaartjes ouder.

LEGO Architecture Skyline San Francisco

Als het goed is komen de nieuwe gebouwen er begin 2019 aan, dus we moeten er nog heel eventjes op wachten. Wel kun je in de tussentijd aan de slag met LEGO dat spannender is dan ooit. Je blokjes komen tegenwoordig namelijk tot leven met augmented reality.

Froot

Reageer op artikel:
Binnenkort bouw je met LEGO ook de skylines van San Francisco en Parijs
Sluiten