Kevin Eyken
Kevin Eyken Tech 25 feb 2019

Star Wars: The Last Jedi-scène nagebouwd met 100.000 LEGO-blokjes

Star Wars: The Last Jedi is een ietwat controversiële film. Star Wars-fans zijn niet bepaald unaniem lovend over het laatste deel in de filmreeks. Minder controversieel: toffe bouwwerken gemaakt van LEGO. En ongeacht wat je van het achtste deel in de Star Wars-reeks vindt, dit kunstwerk is een kijkje waard. Oh, en het bestaat uit 100.000(!) LEGO-blokjes.

Star Wars: The Last Jedi in LEGO

De kunstenaar is David Hall, een student uit Richmond Virginia, besloot in november 2017 om te beginnen aan zijn maaksel. Het gaat om een reconstructie van de scène die op de planeet Crait plaatsvindt. Dit is de grote eindstrijd waarin het lot van de rebellen en Luke Skywalker bepaald wordt. Kenmerkend voor deze scène is de heldere witte ondergrond en de rode aardlaag die zich daaronder bevindt. Op de foto’s is te zien hoe fantastisch dit effect uit de verf komt in het eindresultaat. Om nog maar te zwijgen over de enorme bunker en de First Order Assault Walkers, die hij overigens eigen ontworpen LEGO-constructies zijn.

Hall heeft enkele foto’s gedeeld op Twitter, hij heeft een paar hoge resolutie foto’s gestuurd naar Gizmodo, en hij heeft een video gemaakt over het bouwproces van de LEGO-set. In die video valt onder andere te zien hoe ongelofelijk veel moeite hij in zijn werk heeft gestoken. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar Hall heeft zelfs gelet op de ruimtes tussen de witte platen.

Zelfs als je Star Wars: The Last Jedi niet zo sterk vond als film, moet je het de beste man nageven. Hij heeft werkelijk aan alles gedacht en dat zie je terug in de foto’s en de video. Mocht je de constructie echter in het echt willen bekijken, dat kan. Dan moet je wel in de buurt van Charlotte, North Carolina zijn. Hij heeft zijn LEGO-bouwwerk namelijk vervoerbaar gemaakt door het in acht grote stukken op te delen. Nou maar hopen dat er niets kapot gaat tijdens het transport.

Wil je meer lezen over LEGO? Bezoek dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Star Wars: The Last Jedi-scène nagebouwd met 100.000 LEGO-blokjes
Sluiten