Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 29 apr 2022

LEGO Star Wars: waarom je nu het beste je sets kunt kopen

Als je iets met LEGO Star Wars hebt, dan weet je dat je rond 4 mei vaak alert bent. Tijdens deze May The 4th-Day zijn er onthullingen en andere leuke activiteiten. De LEGO-liefhebber kan ook profiteren.

Want er is natuurlijk heel veel LEGO Star Wars om in huis te halen. En als je dat gaat doen tussen 1 en 4 mei, dan krijg je heel wat extra’s als je geld uitgeeft. Bovendien is er een nieuwe release om te halen.

LEGO Star Wars met mooie bonussen

Laten we ten eerste kijken naar de nieuwe set om te scoren. Het gaat om LEGO Set 75341 en gaat om de Star Wars Ultimate Collector’s Series, die je de mogelijkheid geeft om Luke Skywalker’s Landspeeder te bouwen. Deze ken je uit de film A New Hope. De set komt met twee minifiguren. Ten eerste heb je Luke Skywalker met zijn lightsaber. Ook krijg je C-3PO erbij.

LEGO Star Wars Landspeeder
De nieuwe Landspeeder (Afbeelding: LEGO)

Verder krijg je tijdens de sale diverse cadeaus wanneer je een bepaald bedrag uitgeeft. Als je meer dan 40 euro besteedt aan LEGO Star Wars tussen 1 en 4 mei, dan krijg je een AT-ST (30495) als cadeau. Ben je een VIP-member en geef je meer dan 70 euro uit, dan komt daar een Mandalorian sleutelhanger bij. Wie meer dan 160 euro besteedt, krijgt de Lars Family Homestead Kitchen er gratis bij.

LEGO Star Wars
Lars Family Homestead Kitchen als mooie bonus (Afbeelding: LEGO)

Wat is er te koop?

Maar hoe kom je aan dit soort bedragen? Nou, het snelste kom je daar door een hele dure set te kopen. De Millenium Falcon is nog altijd de heilige graal wanneer het aankomt op Star Wars LEGO. Maar ook de AT-AT die uit bijna 7.000 stenen bestaat is er één om heel erg blij van te worden. Deze twee sets kosten wel zo’n 799 euro.

Millennium Falcon LEGO Star Wars
De Millennium Falcon (Afbeelding: LEGO)

Voor 100 euro minder heb je alsnog een dikke set. Je haalt dan de Imperial Star Destroyer in huis. Ook dat is echt een bizarre set, waarvan ik hoop dat je ruimte hebt in je huis. En natuurlijk de tijd om het te maken. Heb je liever iets meer kleur in een nieuwe LEGO Star Wars Set? Dan is de Mos Eisley Cantina een aanrader. Deze set valt vooral op vanwege het feit dat je er heel wat figuurtjes bij krijgt. Maar liefst 21 stuks krijg je, om al je verhalen uit de film na te spelen.

Betaalbare opties

Hoe tof deze LEGO Star Wars sets ook zijn: ze zijn behoorlijk prijzig. En nemen veel ruimte in. Gelukkig zijn er alternatieven die een stuk beter betaalbaar zijn. Denk daarbij aan deze Jedi training op Dagobah diorama. Hij is zo gemaakt dat je hem ook echt tentoon kan stellen, waardoor je hem echt niet hoeft weg te stoppen op zolder. Dat geldt ook voor deze Death Star Trench Run, die één van de bekendste scenes in de game tentoonstelt.

LEGO Star Wars
Een mooie Diorama (Afbeelding: LEGO)

Kortom, er is genoeg moois om May The 4th te vieren wanneer je een liefhebber bent van LEGO en Star Wars. Wil je nu alvast profiteren van een actie? Dan hebben we een toffe prijsvraag op Instagram lopen. Ga daarvoor naar onze pagina en doe mee.

LEGO onthult grootste Star Wars-Landspeeder tot nu toe (+minifigs)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LEGO Star Wars: waarom je nu het beste je sets kunt kopen
Sluiten