LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is perfect voor jong en oud

Games Jelle van Es 6 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Er zijn de afgelopen jaren heel wat verschillende LEGO-games uitgebracht. Het succes van de reeks begon ooit bij de Star Wars-games, die ik destijds nog op de Xbox 360 heb gespeeld. Met LEGO Star Wars: The Skywalker Saga heb je de nieuwste titel. Eentje die je de verhalen van de negen verschillende films voorschotelt, maar dan in een LEGO-jasje.

Wat dat betreft lijkt het erop dat de cirkel met LEGO Star Wars: The Skywalker Saga redelijk rond is. Waar de ontwikkelaar ooit begon met Star Wars, daar brengt het nu waarschijnlijk de beste game uit de reeks uit. Dit is een titel die echt heerlijk is om te spelen. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit welke leeftijd je hebt of dat je een hardcore fan van de films bent of niet. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Review

Lekker veel content

Wanneer je een game wil hebben waar je een lange tijd mee los kan gaan, dan zit je bij LEGO Star Wars: The Skywalker Saga aan het goede adres. Je kunt de verschillende verhaallijnen van de negen films in een LEGO-wereld beleven en dat alleen al is goed voor vele uren speelplezier. Bovendien is het mogelijk om na het voltooien van bepaalde stukken het opnieuw te spelen om op die manier erachter te komen welke geheimen je allemaal hebt gemist. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er in de game ook vele diverse zijverhalen te ontdekken, waardoor je er nog veel meer uithaalt. Je krijgt wat dat betreft dus echt heel veel value for money.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
Content uit de diverse films (Afbeelding: Warner Bros.)

Samen spelen is een stuk beter

De LEGO-games zijn echt ideaal om samen te spelen. Zeker wanneer jij als ouder een keer een leuke game met je kind wil spelen. Dit is echt een ideale game daarvoor, omdat je bijna niet vast komt te zitten en altijd respawnt wanneer je het loodje legt. In de voorgaande games koos de ontwikkelaar ervoor om beide spelers op één scherm te zetten en wanneer je dan te ver van elkaar afging, dat het scherm horizontaal werd gesplit. Maar dat zorgde nogal eens voor chaos. Wat dat betreft is het fijn dat je in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga gewoon een standaard verticaal splitscreen hebt en op die manier duidelijkheid hebt met je eigen scherm.

LEGO, Intertoys, deals
Samen op het schip (Afbeelding: Warner Bros.)

Gameplay zit goed in elkaar

En als je dan gaat spelen, dan merk je dat de gameplay van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga goed in elkaar zit. Als je puur het verhaal volgt, dan krijg je heel wat bekende momenten uit de film die je na kan spelen. Wanneer er dan actie is, dan ga je met de verschillende personages aan de slag en knok je erop los of schiet je van een afstandje. Daarbij is het goed om te zien dat tegenstanders reageren op hetgeen dat je doet. Zo bouwen ze van verschillende LEGO-blokjes bijvoorbeeld barricades om daarachter zich te verschuilen en het vuur op de speler te openen. Buiten de actie om zijn er ook nog vele puzzels. Heel erg moeilijk zijn ze niet, maar net interessant genoeg om even stil te staan en te kijken wat er nodig is.

Actie (Afbeelding: Warner Bros.)

Humor is top

In veel LEGO-games zie je dat de ontwikkelaar er allemaal grapjes in verwerkt. Het zijn knipogen naar hoe de films zijn of gewoon grappige momenten. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga zit er ook echt vol mee. De kans dat je rolt over de grond van het lachen is klein, maar door de vele knipogen kun je wel waarderen wat de ontwikkelaar doet met de game. Bepaalde gewelddadige momenten in de films zijn op die manier in één keer een stuk vriendelijker over de jongere spelers en dat is alleen maar goed.

Genoeg grappige momenten (Afbeelding: Warner Bros.)

Nederlandse ondersteuning in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Eén van de fijnere punten die me opviel tijdens het spelen van de LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is dat de game de Nederlandse taal heeft. De filmpjes en zo zijn allemaal in het Engels, maar de ondertiteling zorgt ervoor dat gamers die de taal niet zo machtig zijn, via de ondertiteling alsnog het verhaal kunnen volgen. En dat is eigenlijk logisch, want de game is vooral bedoeld voor de ietwat jongere gamers. Zeker met de gameplay waarbij je eigenlijk nooit doodgaat is het fijn. Daar kan Nintendo nog wat van leren. Hun Pokémon-games zouden dit eigenlijk ook gewoon moeten doen, maar dat is nog altijd niet het geval.

Gesprekken met Nederlandse ondertiteling is fijn (Afbeelding: Warner Bros.)

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is nu beschikbaar voor zo’n beetje elk platform. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Bekijk deze next-level beelden van Unreal Engine 5-demo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen