Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 10 mrt 2018

Lego had een slecht jaar en zit nu met een overvloed aan blokjes in hun maag

Lego is al sinds jaar en dag populair speelgoed. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen gaan volledig los op de kleine blokjes. Je zou denken dat er nooit genoeg Lego kan zijn, al helemaal omdat je oneindig door kunt bouwen met dit speelgoed. Niets is minder waar. Het bedrijf heeft namelijk een teveel aan Lego-producten.

Te veel Lego: het bestaat

Velen zouden zeggen dat je nooit teveel Lego kunt hebben. De speelgoedfabrikant heeft laten weten daar zelf anders over te denken. Het bedrijf had dit jaar namelijk te veel speelgoed in de winkels en in hun productiecentra liggen, zo vertelde het de BBC. Er was niet genoeg ruimte om al het speelgoed uit 2017 in de winkels te krijgen. De populariteit van speelgoed is grotendeels gebaseerd op hoe nieuw het is. Door de overvloed aan voorraad werd er dus in verhouding het minst verkocht van de afgelopen dertien (!) jaar.

LEGO Duurzaam plastic

Lego verlegt focus naar groen

Vorig jaar daalde de winst van Lego met acht procent. In Noord Amerika en Europa was het zelfs opmerkelijk slecht gesteld met de verkopen; deze plekken zagen een dip van 17 procent. Dit terwijl het bedrijf een aantal hele toffe nieuwe plannen voor het verduurzamen van hun producten in de pijplijn heeft zitten.

Zo kondigde het bedrijf vorig jaar nog aan hard te werken aan een duurzamere toekomst voor het bedrijf. Later dit jaar zullen namelijk de eerste duurzame Lego blokjes in de winkel liggen. De nieuwe blokjes worden gemaakt van duurzaam plastic, dat is gemaakt van plantaardig materiaal waaronder suikerriet. De blokjes gemaakt van polyethyleen zijn onderdeel van de duurzame koers die het bedrijf een aantal jaar geleden al inzette. De eerste zichtbare stap voor de consumenten zijn hierin de verkoop van duurzame ‘groene’ Legoblokjes die dit jaar in de winkels zullen liggen (hier lees je meer over het groene plan).

Lego

Ondanks dat de winst van het bedrijf afgelopen jaar is afgenomen heeft een woordvoerder van de speelgoedfabrikant aan Gizmodo laten weten dat de verkook stabiel is gebleven. Lego legt de focus voor de komende tijd op innovatieve producten. Het is moeilijk om te geloven dat iemand echt te veel van dit speelgoed kan hebben, dus we wachten met smart op wat leuke nieuwe speeltjes zoals deze Iron Man Hulkbuster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lego had een slecht jaar en zit nu met een overvloed aan blokjes in hun maag
Sluiten