Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 okt 2018

LEGO Technic komt met Bugatti Chiron-replica

In de wereld van LEGO is eigenlijk niks meer onmogelijk. De makers hebben de laatste jaren vele toffe sets gemaakt en uitgebracht en voorlopig lijkt daar geen einde aan te komen. Onlangs kondigden zij al een model te hebben van een iconische auto uit het James Bond-universum. En nu hebben ze een set aangekondigd waarbij je een Bugatti Chiron kunt nabouwen.

LEGO en de Bugatti Chiron

Het is overigens niet voor het eerst dat er een link wordt gelegd tussen LEGO en de Bugatti Chiron. Een maand geleden hadden we deze post, waarbij er een levensechte versie werd nagebouwd en die ook uiteindelijk kan rijden. Deze versie is overigens tussen 18 en 24 oktober te zien in Nederland. Tijdens de LEGO World in Utrecht kun je hem dan in het echt aanschouwen. Deze wagen is voorzien van 2.304 motoren en 4.032 LEGO Technic-tandwielen. Daarmee genereert de motor van deze 1,5 ton-auto een 5.3 pk-vermogen en een geschat koppel van 92 Nm.

Lego Bugatti Chiron

Het schaalmodel is vanaf nu overigens al te koop. De LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron heeft een adviesprijs van € 399,-. Daarvoor krijg je een set die bestaat uit maar liefst 3.599 onderdelen en kent veel details. Denk daarbij aan een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16-motor met bewegende zuigers tot een weekendtas in een klein opbergvak en een uniek serienummer. Volgens de makers wordt hij geleverd in een luxueuze doos met een uitgebreide bouwinstructie. Dat laatste is geen overbodige luxe, omdat het zoveel onderdelen zijn.

LEGO Bugatti Chiron

De LEGO Bugatti Chiron heeft een adviesleeftijd van zestien jaar en ouder. Maar volgens de mensen achter LEGO is het een set die iedereen moet aanspreken, ongeacht de leeftijd. Wil je meer weten over LEGO? Dan hebben we hier een handige overzichtspagina met alles wat we over dit leuke speelgoed de afgelopen tijd hebben geschreven.

Reageer op artikel:
LEGO Technic komt met Bugatti Chiron-replica
Sluiten