Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gadgets 24 januari 2018

LEGO Technic Pneumatic V8 Hot Rod is een technisch meesterwerkje

De mogelijkheden van LEGO zijn eindeloos. Althans, dat waar het speelgoedmerk zelf ons continu aan herinnert. Met een flink budget en een gezonde portie creativiteit kun je van alles maken. Van zingende robots en de Millennium Falcon tot een complete real-size caravan. In de praktijk is de kans groot dat je als kind niet veel verder kwam dan een huisje of een autootje. Maak kennis met de LEGO Technic Pneumatic V8 Hot Rod.

LEGO Technic Pneumatic V8 Hot Rod

Vervolgens werd je ouder, en raakte je afgeleid door spectaculairder speelgoed. Ondertussen verstofde je LEGO ergens in een doos, weggestopt in een kast of op zolder. Dat is het scenario waar bijna iedereen zich in kan herkennen. Die oude sets kunnen overigens ondertussen duizenden euro’s waard zijn. Check hier vijf klassieke LEGO-sets uit je jeugd die nu een (klein) fortuin waard zijn.

Gelukkig zijn er ook fans die nooit stoppen met bouwen. Neem bijvoorbeeld de creatievelingen van Green Gecko Technic Workshop (GGTW). Die naam mag je snel weer vergeten, maar hun bouwwerken zullen je lang bij blijven. Veel volwassen LEGO-fans zich focussen op grote, gedetailleerde bouwwerken. De heren en dames van GGTW pakken het anders aan. Zij storten zich volledig op LEGO Technic.

LEGO TECHNIC PNEUMATIC V8 HOT ROD LEGO TECHNIC PNEUMATIC V8 HOT ROD

Oftewel, tandwieltjes, assen en motors. Het resultaat is onder andere de auto die je op de boven- en onderstaande foto’s ziet. Maak kennis met de LEGO Technic Pneumatic V8 Hot Rod. Dit pareltje heeft een werkende V8-motor, met pneumatische besturing, werkende deuren en onafhankelijke voorwielaandrijving.  De motor maakt gebruik van perslucht.

LEGO TECHNIC PNEUMATIC V8 HOT ROD LEGO TECHNIC PNEUMATIC V8 HOT ROD LEGO TECHNIC PNEUMATIC V8 HOT ROD

Daardoor kan dit compacte meesterwerkje maar liefst 1500 omwentelingen per minuut maken. De cylinders zijn verbonden met de krukas, waardoor de achterwielen ook rond draaien. Het klinkt alsof we het nu over een echte auto hebben, maar nee. Dit is een compact LEGO-bouwwerk, dat nog kan rijden ook. Juist die beperkingen maken de LEGO Technic Pneumatic V8 Hot Rod zo indrukwekkend.

Helaas kun je deze set niet in je lokale speelgoedwinkel vinden. Gelukkig hebben we de bovenstaande video, en kun je natuurlijk zelf je doos met LEGO van de zolder halen. Check dan meteen of je niet stiekem hartstikke waardevolle sets in je bezit hebt. Check ook vooral de andere bouwwerken van deze groep.

Reageer op artikel:
LEGO Technic Pneumatic V8 Hot Rod is een technisch meesterwerkje
Sluiten