Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 feb 2019

LEGO viert 20 jaar LEGO Star Wars met nieuwe sets

Twintig jaar geleden, met de release van Star Wars Episode 1 kwamen de mensen van LEGO op het geniale idee om een Star Wars-licentie te nemen. Het was een duidelijke schot in de roos en zorgde voor vele succesvolle sets die tot aan de dag van vandaag nog flink worden verkocht. Omdat er voorlopig even geen nieuwe Star Wars-film is, vond LEGO het twintig jarige jubileum een goede aangelegenheid om een nieuwe serie aan sets uit te geven. En daar zitten weer wat toffe sets bij.

Nieuwe LEGO Star Wars sets

Verwacht overigens geen grote Falcon-set. De nieuwe sets zijn wat aan de kleine kant, maar wel leuk om elkaar te zetten en mee te spelen. Zo heb je de Imperial Dropship, die gebaseerd is op het model dat in 2008 en komt met een viertal minifiguren.

LEGO Dropship

Misschien ben je een groot fan van de eerste Episode van Star Wars. Dan kun je losgaan met de podracer van Anakin Skywalker. Naast het feit dat je die klassieke wagen krijgt, ontvang je ook de LEGO-figuurtjes van de jonge Anakin en Padme. En alsof dat feest nog niet groot genoeg is, krijg je er ook nog een Luke Skywalker bij.

LEGO Podracer

De volgende set wordt de Clone Scout Walker. Deze is gebaseerd op een set uit 2005. Hij wordt geleverd met een viertal minifigurines, waaronder een speciale Darth Vader.

De Snowspeeder is een middelgrote set. Dit is een remake van een set die al in 1999 werd geïntroduceerd. Destijds was het een set van 1600 onderdelen. Maar nu gaat het om een set van 309 stukjes. Er zijn vier minifiguren in deze set, waaronder Lando Calrissian.

De laatste set is de grootste set van de nieuwe line-up. Het gaat om de Slave I. Hij bestaat uit meer dan 1.000 onderdelen, dus je bent wel even zoet met het allemaal in elkaar zetten. Hij komt met vijf minifiguren: Han, Leia, Boba Fette, 4-LOM en Zuckuss.

Wil je meer lezen over LEGO? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
LEGO viert 20 jaar LEGO Star Wars met nieuwe sets
Sluiten