Jelle van Es
Jelle van Es Rides 6 jul 2018

LEGO en Volvo zetten kinderen in voor bouwen slimme graafmachine

LEGO is een fantastisch stuk speelgoed waar kinderen zich makkelijk uren mee kunnen vermaken. Het is ideaal om bijvoorbeeld fantastische kastelen mee te bouwen of een complete stad. Volvo is echter de samenwerking met LEGO aangegaan voor iets heel anders. Zij hebben kinderen uitgedaagd om vanuit LEGO een zelfrijdende auto te maken en dat is nu de basis voor een zelfwerkende graafmachine.

Volvo’s zelfrijdende graafmachine

Het gaat momenteel nog om een prototype, maar Volvo wil de wagen daadwerkelijk gaan uitbrengen. Aan de basis van het concept zit dus een groep kinderen die de uitdaging kregen om met LEGO Zeux een wagen te maken die zelfrijdend zou kunnen worden ingezet. Vanuit die gedachten werd er dus een graafmachine gemaakt die in verbinding staat met een Drone. Ook is er een camera op de machine zelf, die mensen kan detecteren. Op die manier weet de wagen precies waar hij naar moet rijden om zand op te graven, maar voorkomt de camera dat hij daarbij een mens overhoop rijdt.

Het is al leuk dat LEGO en creativiteit van kinderen er samen voor kan zorgen dat Volvo op basis daarvan een nieuwe wagen bouwt. Wat misschien nog leuker is, is dat dit concept uiteindelijk ook als LEGO-pakket verkocht gaat worden. En dat komt al een stuk sneller in de winkel te liggen dan dat je de zelfrijdende wagen ziet staan. Vanaf augustus moet het pakket namelijk te koop zijn.

LEGO Volvo

Dat bestaat uit iets meer dan 1.100 stukjes LEGO, waardoor je wel even zoet bent voordat je het complete pakket in elkaar hebt gezet. Hoeveel dit pakket gaat kosten, dat is alleen nog niet bekend. Wellicht dat een creatieveling dit pakket weer kan gebruiken om iets compleet anders te bouwen en dat dan weer aan Volvo te pitchen. Wil je meer lezen over LEGO? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LEGO en Volvo zetten kinderen in voor bouwen slimme graafmachine
Sluiten