Daniel Koster
Daniel Koster 6 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

LEGO WeDo 2.0 laat kinderen op een speelse manier kennismaken met robotica

Vroeger konden we onszelf uren met LEGO vermaken. Je was dagenlang zoet met het bouwen van gave dingen zoals kastelen en het spelen met je uiteindelijke creatie. En zonder dat je het door hebt leer je hier ook van. LEGO Education speelt hier op in. De WeDo 2.0 kit laat basisschoolleerlingen namelijk op een speelse manier kennis maken met robotica, programmeren en techniek.

Spelenderwijs met robotica en kennis verrijken

We blijven er bij WANT op hameren dat het goed voor je kind (en jij) is om kennis te maken met programmeren en robotica. En dat je kind dat met de WeDo 2.0 kit op een vermakende manier kan doen is dan zeker mooi meegenomen. De kit zelf bestaat uit verschillende LEGO-stukken, een Bluetooth-hub, sensoren en een motor. Daarnaast is er ook een bijgeleverde app voor je computer, tablet of smartphone. Met deze app en bijbehorende interface kun je op een simpele manier applicaties creëren. Deze kun je vervolgens laten samenwerken met de sensoren en de hub.

Meer dan hardware alleen

De WeDo kit bestaat echter uit meer dan hardwaren alleen. Er wordt namelijk lesmateriaal bijgeleverd dat bestaat uit allerlei uitdagende opdrachten en probleemstellingen die voor veertig uur aan puzzelend vermaak beloven. Zo word je bijvoorbeeld uitgedaagd om Mars te ontdekken met je zelfgemaakte Marsrover. Dat is toch tof?! Het pakket is bedoeld voor scholen zodat ze hun leerlingen op deze manier kennis laten maken met robotica, programmeren en techniek. De software werkt met Android, iOS, Mac’s en computers en WeDo 2.0 is vanaf nu beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LEGO WeDo 2.0 laat kinderen op een speelse manier kennismaken met robotica
Sluiten