Verkoop van Lego’s ‘Women of NASA’ gaat direct na lancering compleet door het dak

De vrouwen van NASA werden met de kaskraker ‘Hidden Figures’ al geëerd, maar ook Lego heeft een ode aan deze vrouwen gebracht met een eigen Lego-set. De set ‘Women of NASA’ is binnen een dag het best verkochte speelgoed van Amazon geworden.

Ode aan de ‘Women of NASA’

Het speelgoedmerk heeft een nieuwe set uitgebracht genaamd ‘Women of NASA’. De set bestaat uit 231 blokjes en bevat vier van NASA’s bekende vrouwelijke onderzoekers: Sally Ride (de eerste vrouwelijke astronaut), Mae Jemison (de eerste getinte vrouw in de ruimte), Nancy Grace Roman (NASA’s geroemde astroloog en docent) en computer technicus Margaret Hamilton.

Lego women of NASA

Met de set viert Lego het succes van de revolutionaire vrouwen die werkzaam waren voor NASA. Je kunt Lego-uitvoeringen van de Space Shuttle Challenger en de Hubble Space telescoop in elkaar zetten met deze set. Women of NASA bevat ook een miniatuur-versie van Hamilton’s werkplek in het welbekende Massachusetts Insitute of Technology (MIT). Dit stelt de werkplek voor waar in zij werkte aan de software die is gebruikt om mee op de maan te landen.

De vrouwelijke NASA-wetenschappers blijken erg populair. De verkoop van de legopoppetjes ging direct na verkoop al door het dak en de set is binnen 24 uur al het best verkochte speelgoed op Amazon geworden.

One missing figure

Het idee voor deze Lego-set komt van Maia Weinstock, die dit idee instuurde naar aanleiding van een oproep van Lego. Maia’s idee voor de Women of NASA kreeg meer dan 10.000 stemmen waarop Lego besloot de set ook daadwerkelijk te gaan maken.

Fans van de film Hidden Figures missen in deze set misschien een poppetje voor Katherine Johnson. Dat zij geen onderdeel is van de set komt doordat de speelgoedfabrikant geen toestemming kon krijgen om haar om te toveren in een Lego-poppetje.

Lego NASA

Naast het feit dat deze set leuk is om mee te spelen, is hij ook goed te gebruiken om kinderen wat bij te leren over de geschiedenis van ruimtereizen en de wetenschap op zich. Wil je de set ook hebben? Dan kun je hem nu kopen via dewvia de webshop van Lego voor 26,99 euro.

Je kunt niet alleen hele vette dingen bouwen van Lego, maar je kunt er ook hele vette dingen mee doen. Zo had deze dude bijvoorbeeld een hele creatieve sollicitatiebrief gemaakt met Lego.

Reageer op artikel:
Verkoop van Lego’s ‘Women of NASA’ gaat direct na lancering compleet door het dak
Sluiten