Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 28 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

LeGrow verzorgt je planten zonder zorgen

Het is de meesten van ons wel eens overkomen. Vol goede moed een plant kopen, om vervolgens twee weken later teleurgesteld te staren naar de verdroogde resten. Er is nu goed nieuws voor wie toch niet zulke groene vingers heeft. Met de LeGrow plantenbakken kunnen zelfs de minst groene vingers mooi uitziende planten in huis halen. En nee, we hebben het niet over kunstplanten.

LeGrow is het zonnetje in huis

Met de LeGrow plantenbakken hoef je in principe zelf niks meer te doen. Het enige wat je nog zelf moet doen is een mooie plek uitzoeken om de planten neer te zetten en de plantenbak doet de rest. Bij het uitzoeken van een plek hoeft niet eens rekening te worden gehouden met het wel of niet ontbreken van zonlicht. De bakken zijn namelijk uitgerust met een speciale module, welke ervoor zorgt dat de plant altijd voorzien is van de juiste belichting.

LeGrow plantenbakken

Nooit meer zorgen over water geven

Daarnaast is het ook niet nodig te controleren of de plant genoeg water heeft. Een andere module zorgt er namelijk voor dat de waterhuishouding altijd keurig op orde is. Uiteraard moet de module wel over water beschikken om te kunnen reguleren. Eens in de zoveel tijd moet dus wel het waterreservoir worden bijgevuld. Gelukkig is dit maar een kleine moeite en worden alle verdere zorgen door LeGrow overgenomen.

Een ander bijkomend voordeel van de watermodule is dat er geen viezigheid meer ontstaat. De meeste normale plantenbakken hebben aan de onderkant gaten, waardoor er teveel aan water weg kan lopen. Hoewel dit goed is voor de plant zelf, veroorzaakt dit vaak natte aarde welke aan de onderkant van de bak ontsnapt.

LeGrow Modulair systeem

Het LeGrow systeem is een modulair systeem, waarbij de bakken worden gezien als LEGO blokjes. Deze blokjes kunnen in allerlei vormen gestapeld en geplaatst worden om een eigen design te creëren. Additionele water- en lichtmodules kunnen naar hartenlust worden toegevoegd om een grote verscheidenheid aan planten te onderhouden.

LeGrow plantenbakken

Beschikbaar via Kickstarter

Wie nu al weet niet meer zonder dit systeem te kunnen leven, kan voor een pledge op Kickstarter van omgerekend 120 euro de complete kit bemachtigen. Deze kit bestaat uit maar liefst vijf plantenbakken. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon te beginnen met één plant.

Voor wie zich toch nog niet wil wagen aan LeGrow, maar het graag op eigen kracht wil doen, is er hoop. Bekijk onze lijst met planten, die extreem makkelijk zelf te onderhouden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LeGrow verzorgt je planten zonder zorgen
Sluiten