Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Nerdy Stuff 10 mrt 2018

Leica brengt hyper exclusieve glow in the dark camera op de markt

Leica is een cameramerk dat zijn strepen ruimschoots heeft verdiend in de camerawereld. Het merk staat niet alleen bekend om de kwaliteit van zijn camera’s, maar ook de exclusiviteit. Die zie je niet alleen terug in de hoge prijs van de producten, maar ook in de toffe features. Zo is er nu een limited edition versie uitgebracht van de Monochrom camera die bijna geheel zwart is, maar verrast als de lichten uit gaan.

Leica ziet sterretjes

De nieuwe zogenaamde ‘stealth edition‘ van Leica’s Monochrom camera is een bijzondere uitvoering. Laten we direct met de deur in huis vallen wat betreft de prijs. De camera kost maar liefst 12.788 euro. Ja, daar kun je een hele hoop leuke dingen mee doen. Maar je kunt er dus ook een camera van kopen om al je herinneringen mee vast te leggen. Dat zijn dan waarschijnlijk geen vakantieherinneringen, aangezien je je na deze monsteruitgave waarschijnlijk geen vakantie meer kan veroorloven.

Leica

Je krijgt wel wat terug voor deze grote uitgave. Naast een goede camera met een 35mm lens, die normaliter te koop is voor zo’n 2700 euro, heeft deze camera ook nog een hele bijzondere en unieke feature die te maken heeft met de body.

De body van de camera is namelijk pikzwart. Dit is op zichzelf al vrij uniek en zorgt voor een mooie look, maar daarnaast zijn bepaalde knoppen en getallen op de body van de camera en op de lens voorzien van glow in the dark. Ondanks dat de Monochrom in eerste instantie ook al niet veel kleur of chroom had, is deze verandering toch wel tof. Al zouden wij er nog steeds niet zo buitensporig veel geld voor neertellen (en met ons waarschijnlijk veel anderen).

Leica

De exclusieve camera, waarvan er slechts 125 worden gemaakt, is vanaf 20 maart te koop. Het is nog niet duidelijk of we hem ook vanuit Nederland kunnen bemachtigen. Wie deze camera gaat aanschaffen mag wel wat fotografie-skills leren. Dus bij dezen: de complete gratis te downloaden fotografiecursus van Harvard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leica brengt hyper exclusieve glow in the dark camera op de markt
Sluiten