Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 maart 2019

Lek bevestigt specificaties (en vragen) Samsung Galaxy Note 10

Vooral de laatste jaren zijn de verschillen tussen de nieuwste Galaxy Note en de Plus-iteratie van de Galaxy S steeds kleiner. De Galaxy S10 is nog maar net uit, maar we kunnen nu al uitkijken naar de Samsung Galaxy Note 10.

Samsung Galaxy Note 10 specificaties

Wat is Samsung dit jaar van plan? Waar geruchten er aanvankelijk op wezen dat er dit jaar geen Galaxy Note komt, blijkt dat nu niet te kloppen. Althans, links en rechts beginnen specificaties en plannen te lekken. En dat terwijl we nog steeds wachten op de 5G-variant van de Galaxy S10.

Een nieuw lek bevestigt eerder opgedoken specificaties, die we in dit artikel concreet voor je op een rijtje zetten. Neem het nieuws voorlopig vooral nog met een korrel zout, maar het wordt steeds duidelijker wat Samsung van plan is.

De Galaxy Note 10 krijgt een 6.6-inch of een 6.66-inch Infinity O-scherm, met een schermresolutie van 1440 x 3040. Dan hebben we het dus over een uitsparing in het scherm, waarin de selfiecamera verstopt zit.

Precies, net zoals bij de Galaxy S10. De 5G Galaxy S10 die men nog steeds verwacht krijgt ook een 6.7-inch scherm met dezelfde resolutie. De kans is dus groot dat de Koreaanse techgigant dat exacte schermpaneel recycled voor de Note 10. Ter vergelijking: de Galaxy Note 9 heeft een 6.4-inch scherm. Dunnere schermranden zullen echter voor een vergelijkbare vormfactor zorgen.

Onder de motorkap en camera’s

De Galaxy Note 10 heeft verder onder de motorkap waarschijnlijk exact dezelfde chip als de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Dan hebben we het dus over de Exynos 9820 of de Snapdragon 855.

Verder krijgt de smartphone waarschijnlijk dezelfde quad-camera setup als de Galaxy S10 5G. Oftewel: 12MP + 12MP + 16MP + een dieptesensor. Time-of-Flight dus.

Ook van de Galaxy Note 10 kun je een 5G-variant verwachten. Andere geruchten wijzen er zelfs op dat Samsung een camera in de S-Pen gaat stoppen…

Toch blijft het de vraag wat nou precies het verschil gaat zijn tussen de Galaxy S10 5G en de Galaxy Note 10. Of voegt Samsung beide toestellen samen? Dat de Galaxy Note 10 een Galaxy S10 5G met een S-Pen wordt? Het zou zomaar kunnen. Het definitieve antwoord op die vraag kunnen we echter pas in september of augustus geven. Dan zal Samsung de Note 10 onthullen.

?Check dit ook: Samsung heeft last van belabberde verkoopcijfers iPhones

Slashgear

Reageer op artikel:
Lek bevestigt specificaties (en vragen) Samsung Galaxy Note 10
Sluiten