Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 7 dec 2018

Lek hint op Apple Smart Battery Case voor iPhone XS en XR

Het is al even geleden dat Apple de ‘Smart Battery Case’ voor de iPhone 6(s) en 7 lanceerde. De siliconen hoes met externe accu staat niet echt bekend om z’n oogverblindend mooie ontwerp. Maar met de komst van nieuwe iPhones bleef een nieuwe Battery Case uit. Al komt daar binnenkort misschien verandering in.

Case voor iPhone X, XS en XR?

In de nieuwe bèta-software voor watchOS is namelijk een nieuw icoon gevonden. Dit icoon is bedoelt voor de batterijstatus-widget, en de vormgeving lijkt op een geüpdatet design van deze hoes.

Het icoon verschilt niet veel van de ‘oude’ hoes, maar is overduidelijk voor nieuwere iPhones ontwikkeld. Zo is er ruimte gemaakt voor verticaal georiënteerde camera van de iPhone X en nieuwer. Ook ontbreekt de verdikking aan de onderkant van de hoes. Dit stak bij de oudere iPhones aan de onderkant uit. Iets wat van de combinatie een fraai geheel maakte.

apple iphone smart battery case
Het gelekte icoon (rechts) naast het oude icoon

Accu is zwak punt

Hoewel de nieuwste iPhones voorzien zijn van een goede accu, lijkt Apple met deze hoes in te spelen op het feit dat iPhones langer kunnen worden gebruikt. De nieuwste hardware kan nog jaren mee, en wordt ook software-matig steeds langer geüpdatet. Het enige zwakke punt van Apple‘s smartphone is dan ook de accu. Het is een feit dat, door de techniek die voor de accu’s wordt gebruikt, de laadcapaciteit langzamerhand afneemt.

Hoewel het gaat om een lek uit bèta-software, is het niet geheel ondenkbaar dat Apple op deze manier inspeelt op wensen van gebruikers. En nu de korting op het laten vervangen van de iPhone-accu bijna vervalt, zou dit voor velen een goed alternatief kunnen zijn.

Reageer op artikel:
Lek hint op Apple Smart Battery Case voor iPhone XS en XR
Sluiten