Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Gadgets 23 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Lek onthult twee nieuwe Philips Hue producten voor begin 2021

Philips gaat naar verluidt twee nieuwe Hue producten introduceren. Volgens een lek kunnen we begin 2021 een nieuw buitenlamp en een verbeterde Dimmer Switch tegemoet zien.

Hueblog is erachter gekomen dat Philips in de lente van 2021 een nieuwe lamp op de markt gaat brengen. Het gaat om de zogenaamde Hue Wave Linear. Dit is een buitenlamp die vooral doet denken aan een soort lichtbalk. Deze is volgens de beschrijving bedoeld om een groter gebied gelijkmatig te verlichten. Denk aan een muur of een heg. Hij is ongeveer 39 centimeter breed, 5 centimeter hoog en 7,5 centimeter diep.

Nieuw Hue lamp voor buiten

De Philips Wave Linear geeft je de keuze uit zestien miljoen kleuren en heeft een lichtopbrengst van maximaal 1400 lumen. Je kunt deze lichtbalk uiteraard koppelen aan alle andere Hue lampen die in je tuin staan. Wat de Wave Linear gaat kosten is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat deze lamp geleverd wordt met alle benodigde kabels en connectoren.

De Philips Hue Wave Linear. (Afbeelding: Hueblog)

Naast de Philips Hue Wave Linear komt er ook een nieuwe versie van de Dimmer Switch. Dit is de afstandsbediening die je aan de muur kunt bevestigen. Ten opzichte van het huidige model gaan er een aantal dingen veranderen. Zo is hij wat ronder geworden. Wat het meest opvalt, zijn de knoppen. Dat zijn er namelijk minder dan we gewend zijn.

Nieuwe versie van de Dimmer Switch

De Hue Dimmer Switch heeft straks nog maar drie fysieke knoppen in plaats van vier. Toch ga je dat in de praktijk niet echt merken. De middelste knop, die je gebruikt om lampen te dimmen, heeft nu een dubbele functie. Afhankelijk van waar je drukt (boven of onder), kun je bepalen hoe fel de lampen zijn.

De nieuwe Hue Dimmer Switch. (Afbeelding: Hueblog)

De bovenste knop is nu zowel de aan-knop, als de uit-knop. Ook heeft deze een klein opstaand streepje gekregen. Zo kun je voelen of je op de juiste knop druk. Wel zo handig als je in het donker staat. De onderste knop gaat zo te zien een Hue-knop worden. Wat je hier mee kan, is nog even afwachten.

Prijzen nog onbekend

Net als bij de Wave Linear weten we nog niet wat de nieuwe Hue Smart Dimmer gaat kosten. De verwachting is dat deze ongeveer even duur zal zijn als de huidige versie, en dat het nieuwe model ook gewoon HomeKit gaat ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lek onthult twee nieuwe Philips Hue producten voor begin 2021
Sluiten