Elektrische Fiets van de Week: Advene mountainbike

Elke week schrijven we over een elektrische fiets die net wat interessanter is dan het gros van de ebikes en ook deze week hebben we er weer één voor je gevonden. We hebben het over de Advene elektrische mountainbike. De ebike is ontwikkeld om bekende obstakels die we als fietsers kennen aan te pakken en het resultaat is een strakke mountainbike met mooie features.

Ontwikkeld om de perfecte mountainbike te zijn

De Advene mountainbike zou volgens zijn maker de enige ware fiets zijn die je terugbrengt naar de natuur en je de vrijheid geeft om wanneer je maar ook wilt erop uit te trekken. Of dat nou echt waar is laten we in het midden, maar we kunnen niet ontkennen dat de ebike zeker wel de moeite waard lijkt te zijn. Toen Advene oprichter Joshua Counought met zijn vrienden anderhalf jaar geleden een cross-country tour deed, kwamen ze verschillende obstakels tegen. Zo moesten ze de perfecte fiets vinden die alle wegen en weersomstandigheden aan zou kunnen en bijvoorbeeld niet om de zoveel tijd weer een lekke band heeft.

Advene elektrische mountainbike

Volledig elektrisch of trapondersteuning

Het lijkt erop dat ze die fiets nooit hebben gevonden, want hierop ging Joshua aan de slag met het ontwikkelen van de Advene elektrische mountainbike. Zoals gezegd is het resultaat een strakke mountainbike geworden, waarbij slanke lijnen worden gecombineerd met robuustere accenten. De motor zou krachtig, maar toch behoorlijk stil zijn en je kunnen boosten naar een snelheid van 32 km per uur. Hierbij zou je ervoor kunnen kiezen om volledig elektrisch te rijden of om toch zelf te fietsen met trapondersteuning.

Zevenentwintig versnellingen

Tijdens het fietsen kun je op de elektrische fiets gaan voor 27 verschillende versnellingen en de motor ondersteunt je met zes snelheden. Uiteraard is er een display van de partij en hierop kun je onder andere bijhouden hoe lang je batterij het nog volhoudt, hoe hard je rijdt en hoe groot de afstand is die je al hebt afgelegd. Ook leuk om te weten is dat de banden bestand zijn tegen stof en water en daarbij niet lek te krijgen zijn.

Wanneer de mountainbike precies beschikbaar is en hoeveel hij gaat kosten, is helaas nog niet bekend. Wel zou hij er in ieder geval binnenkort aankomen en dan weten we meer. Mountainbikes komen in allerlei verschillende uitvoeringen en afhankelijk van wat je wilt, is het ene model weer wat handiger dan het andere. Zo is deze opvouwbare mountainbike gemaakt om mee uit een vliegtuig te kunnen springen.

Reageer op artikel:
Elektrische Fiets van de Week: Advene mountainbike
Sluiten